Benzinării transformate în aprozar

Restricțiile tembele puse de autorități sunt atât de nepotrivite, încât au reușit să transforme cozile la benzinării în cozile la magazinele alimentare din vremea comunismului. Nu mai spunem de ghinionul celor care lucrează în tură normală care să nu moară economia, plătesc taxe și să mai putem limita răspândirea virusului, căci se trezesc cu magazinele deschise doar în perioara în care ei sunt la lucru. Mai mult, demersul de limitare a perioadei de cumpărare este inspirat din Europa de Vest, acolo unde tradițional magazinele se închid la 20.00 seara în afara pandemiei pentru că este un drept câștigat la lucrătorilor de la supermarket. Îi dăm copy-paste aici, unde sunt deschise până seara târziu, uneori și nonstop, aglomerând și mai mult spațiul în perioada deschisă, și facilitând bunăstarea virusului. În același timp, distrugem magazinele de cartiere, cele puține rămase care nu au fost cumpărate de Delhaize și Carrefour, pentru bunăstarea acționarilor acestor lanțuri internaționale.

Mă uitam surprins la imaginile cu cozile la benzinării transformate prin măsurile date de celebrii specialiști pe care nu îi știm în aprozar. Este drept că vorbim de niște magazine la suprapreț, o diferență semnificativă față de cei care au ghinion să nu aibă acces la magazinul de la colțul blocurilor. Sunt probleme de preț și de acces, dar superinteligenților care au aprobat aceste măsuri în Guvernul României nu le pasă de acest lucru. Nici nu se văd aceste probleme de la nivelul lor. Muritorii cu muritorii, și guvernanții cu guvernanții. Totuși, cine profită de cozile la benzinării pentru alimente? Încep prin a preciza că multe produse din acestea sunt la preț internațional, unele chiar mai scumpe decât în țările de origine și din cele de tranzit, distribuite în multe lanțuri. În primul rând, principalii producători, intermediari și furnizori, căci scapă de competiție. Nici în perioada de război competiția economică nu a fost anihilată ca acum în sectoare precum cel agroalimentar și, în general, în retail.

Revenind la benzinării, cine beneficiază de restricțiile absurde ale Guvernului României și specialiștilor pe care nu îi știm? Să le luăm în ordine, cele mai mari lanțuri de benzinării de pe piața din România. Am luat marile lanțuri prezentate în acest material de pe Digi24.

  1. OMV Petrom: controlat de OMV-ul austriac cu un pachet majoritar de 51%, care la rândul lor sunt deținuți 31% de statul austriac, 25% de guvernul din Abu Dhabi, și 43% acțiuni libere, o parte deținute de actori suverani;
  2. Rompetrol: 48% din acțiuni deținute de KazMunayGas, deținută de guvernul din Kazakhstan;
  3. Lukoil: cea mai mare companie petrolieră rusă, cu acționarii principali apropiați de Kremlin;
  4. Mol: are un acționariat internațional, printre deținători se află statul ungar;
  5. Socar: companie a guvernului din Azerbaijan;
  6. Gazprom: aproape 40% dintre acțiuni deținute de Federația Rusă, plus alți investitori instituționali apropiați de Rusia.

Remarcabil cum măsurile de luptă împotriva pandemiei elimină competiția internă și oferă avantaje pe piață unor companii deținute de state precum Austria, Emiratele Arabe Unite, Kazakhstan, Rusia, Ungaria sau Azerbaijan. Nici să vrei nu reușești asemenea performanțe în materie de guvernare.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *