Ce mai citim: Being Nixon: A Man Divided

Being Nixon: A Man Divided

M-am folosit de timpul liber din perioada licenței și admitere pentru a mai citi câte ceva, pe lângă informațiile cu care eram bombardați în perioada respectivă.

  1. Being Nixon: A Man Divided, de Evan Thomas

Volumul urmărește viața fostului președinte american Richard Nixon, urmărind atât parcursul personal și profesional. Acordă o atenție deosebită activității sale politice, dar nu pentru promovarea inițiativelor avute, ci, mai degrabă, pentru a arăta ce a învățat în urma fiecărui eveniment, fie că vorbim de primirile neprietenoase din vizitele oficiale ca vicepreședinte din America Latină, de pauzele politice din anii 1960, de înfrângerile avute, dar și de activitatea sa a președinte.

Vedem primele sale bătălii politice, cum au fost furate temele de alți competitori, cum a renăscut politic în situații de criză. Biografia este urmată de prezentarea episodică a unor actori destul de importanți în politica internațională a vremii. Câteva nume: Eisenhower, JFK, Kissinger, LBJ. Urmărind ulterior recenzile date de New York Times, Boston Globe sau Washington Post. O muncă impresionantă a jurnalistului Evan Thomas care creionează o altă imagine a lui Richard Nixon, cartea stârnind multe dezbateri. O recomand. 600 de pagini pline de scene politice, istorii, evenimente și nu numai. O abordare fără să cadă în multe dintre păcatele subiectivității.

Notă: 9/10

Pentru cei interesați, găsiți volumul (ebook sau paperback) pe Amazon.com.

Nu știu dacă volumul este tradus din engleză sau disponibil în vreo formă la vreo editură/librărie din țară.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Ce mai citim: Being Nixon: A Man Divided”

Comments are closed.