b.lay și MindingCorp. în România prin b.sorted

b.lay și MindingCorp. intră pe piața IT din România

Companiile olandeze b.lay și MindingCorp. intră pe piața IT din România prin intermediul filialei b.sorted. Sunt specialiști în domeniul Software Asset Management (SAM) și oferă o gamă variată de soluții, adresate atât companiilor producătoare de software, cât și end-user-ilor.

b.sorted, filiala prin care își vor oferi serviciile de expertiză

b.sorted este centrul de expertiză pentru serviciile oferite de MindingCorp. (www.mindingcorp.com) și b.lay (www.b-lay.com), companii originare din Olanda, cu o bază internațională de clienți. Companiile activează în ramura IT care se ocupă de managementul activelor software (SAM), iar în portofoliul lor intră colectarea de cunoștințe și expertiză, precum și crearea de procese SAM. Încă de la început, trioul s-a bucurat de independență financiară, lucru care a rămas neschimbat până în prezent.

Compania b.sorted a fost înființată în anul 2010, în primii trei ani, compania focalizându-și atenția pe dezvoltarea filozofiei sub care operează acum, alături de construirea de procese și expertiză SAM, care au generat cuantumul de servicii oferite în prezent. În 2013, compania și-a extins numărul de angajați cu 6 persoane, iar în prezent are 21 de angajați, dar și posturi vacante.

Perspective: extinderea numărului de angajați

În planurile de viitor ale companiei intră, alături de extinderea din punct de vedere numeric al angajaților, și dezvoltarea competențelor acestora. Biroul b.sorted din București reprezintă centrul de expertiză al companiei, iar angajații de aici încep să își lărgească orizonturile, mare parte dintre aceștia intrând în contact direct cu clienții, în calitate de reprezentant al companiei.

În anul 2015 se așteaptă ca numărul de angajați să crească cu aproximativ 10 persoane. Printre calitățile pe care compania le are în vedere atunci când vine vorba de potențiali angajați se numără curiozitatea, motivația și autodeterminarea. Astfel, nu doar persoanele cu o vastă experiență în câmpul muncii pot aplica pentru un post, ci și tinerii absolvenți ai facultăților de profil.

Așadar, în jur de zece persoane cu abilități precum cele de mai sus vor sprijini extinderea b.sorted. Faptul că și tinerii absolvenți vor putea să aplice m-a făcut să dau mai departe această noutate, cunoscând faptul că piața IT din România are nevoie de specialiști în domeniu. Urmăriți ce se întâmplă pe viitor, dacă sunteți interesați.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.