ASUS EPU – GO GREEN!

Desi se vorbeste inca de prin anii ’90 despre incalzirea globala, abia in acest inceput al mileniului III, acest fenomen a devenit o problema de importanta mondiala.

Incalzirea globala poate face ca omenirea sa dispara intr-un mod cumplit. Evident problema aceasta nu poate fi stopata doar cu o masura, dar si noi putem contribui. De fapt, chiar noi trebui sa luam atitudine si sa pornim cu dreptul in cursa contra cronometru a cautarii salvarii omenirii.

S-au infiintat diverse organizatii ce au ca scop protejarea mediului, dar fara emanciparea fiecarui cetatean al Terrei , atat noi cat si fauna si flora deja existenta pot disparea.

Se stie ca fenomenul de incalzirea globala urmat de o glaciatiune este un fenomen ciclic, repetabil, dar care poate fi amanat . Nu are niciun rost sa grabim incalzirea globala, pentru ca cel mai mult noi vom suferi.

In continuare voi prezenta o metoda eficienta prin care putem sa contribuim la protejarea mediului inconjurator.

Nu cred ca s-a gandit multa lume cat de mult se consuma  curent in timpul folosirii unui computer. Intr-adevar exista o disproportionalitate intre utilizarea aplicatiilor complexe si a celor care necesita resurse putine.

Un rezultat socant aparut in urma unui studiu realizat de Census Burea a scos la iveala faptul ca 75% din timpul alocat este destinat unor aplicatii ce necesita mult mai putin curent. Asadar, in 75% din timp, computerul consuma mult mai mult curent de cat are nevoie, contribuind astfel la incalzirea globala.

EPU salveaza Pamantul!

EPU ( Energy Processing Unit) este un microprocesor ce optimizeaza automat, in timp real, consumul de energie. Este considerata prima solutie din lume pentru economisirea energiei din placile de baza , oferind over-clocking si consum redus de energie.

In urma unui calcul simplu , s-a constat ca o placa de baza EPU este la fel de eficienta ca doi copaci . Economiseste intr-un an 33Kwh, echivalentul a 21 kg dioxid de carbon, in timp ce anula, un copac poate asimila in jur de 12 kg.

Pare prea putin in comparatie referindu-ne la o singura placa de baza, dar ganditi-va la 10 milioane: previne emisia a 210 tone de dioxid de carbon, echivalentul a 17,5 milioane de arbori. WOW!!!

Sa ne gandim asadar la mediu si sa multumim ASUS pentru tehnologia EPU.

Articolul este scris pentru proba 22, SuperBlog 2010.

Sponsor : ASUS

Nume proba : ASUS EPU – o tehnologie care salveaza Pamantul

2 Replies to “ASUS EPU – GO GREEN!”

  1. Pingback: Pupincurism mare la indieni; Rechinii isi fac de cap pe coastele Australiei | ®S

Comments are closed.