Astăzi, am făcut o schimbare pentru binele blogului

Din 2010 până acum am avut hostingul oferit de Namecheap, un provider destul de bun din Statele Unite, acolo unde era, practic, blogul meu, dar care nu îmi oferea resursele suficiente pentru a fi online cu blogul din când în când, culmea, nu când aveam cei mai mulţi vizitatori.

Comunicare destul de bună, resurse funcţionale o perioadă

Am comunicat destul de mult cu ei, au răspuns foarte repede, dar nu aveam cum să măresc resursele acordate pentru blog (vorbim de cele reale, nu de spaţiu şi bandwith şi alte astfel de cunoscute), chiar dacă făceam upgrade. Iar pentru un bloguleţ ca acesta, upgradul la VPS sau server dedicat este o cheltuială inutilă.

Probleme au fost cam de pe la jumătatea lunii decembrie până … când am plecat de acolo. Îmi pare rău că am plătit în avans acea găzduire şi că am spaţiul respectiv până prin octombrie 2015. Rămâne un loc liber pe care trebuie să îl folosesc cumva. Mă gândesc, însă, la faptul că am avut perioade destul de bune în care aveam pe acelaşi spaţiu de două ori instalat WordPress-ul instalat şi alte două scripturi, perioadă în care nu am avut probleme.

Paşii necesari schimbării hostingului i-am făcut

Trecem mai departe. Am transferat fişierele, m-am chinuit puţin cu baza de date (fiind cam măricică), m-am bucurat de timpul necesară propagării NS-urilor şi acum scriu, din nou, de bine, de aici. Aici, fiind, ClausWeb.

Am căutat un pic recomandări (culmea, după ce primesc o serie de recomandări pentru un alt proiect, au apărut problemele). Norocul meu a fost că am avut ce face. Până la urmă, s-a rezolvat problema, iar cum încep să mă bucur de faptul de a fi online 24/7.  A trecut o schimbare, urmează altele. Vor fi interne, având de lucrat un pic la câteva aspecte ale temei, puţin vizibile.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.