Amintiri din lumea maşinuţelor

Astăzi, în sfânta zi de Paşte, sunt nostalgic, dragilor. Mi-am amintit într-un mod surprinzător despre timpul copilăriei, mai ales când mergeam la naşi şi mă jucam cu tot felul de realizări care mă distrau în această zi.

Aşteptam momentele astea pentru că nu eram singurul. Nu, nu eram. Ne adunam mai mulţi şi făceam întreceri, concursuri. Ah, ce timpuri! Când mă gândesc că a trecut timpul pentru mine când aş fi putut fi caracterizat de sintagma “jucarii copii“. Da, doamnelor şi domnilor, a trecut. Din fericire, mai am colecţia de jucării. Să vă spun câteva cuvinte despre ea.

Le am aranjate pe rafturi sau în diverse cutii. Sunt multe. Nu pot spune că am trăit fără acestea. A fost o perioadă minunată – fără griji, inocentă, creativă. Acum mă uit la ele şi rememorez acele clipe. Nostalgia vremurilor de demult (raportată la anii mei) m-a cuprins şi îmi declanşează o serie de stări din care ieşi greu. Să fie oare vina acestui articol?

Maşinuţe, avioane, trenuleţe, maşini cu telecomandă, zmei, lego, puzzle, figurine şi lista continuă. Sunt toate acolo. Mă bucur că există şi că am avut parte de ele. Trebuie să le mulţumesc celor din jurul meu pentru această oportunitate, căci, în lumea reală, sunt mulţi care le visează şi care, cuprins de tristeţe, nu ştiu nici măcar ce sunt acestea. Este o lume crudă, o lume cu un miliard de copii, căci nu le poţi spune în alt mod, născuţi în ultimii doisprezece ani.

Mă uitam pe site-ul Jucarii-Online.eu şi mi-am amintit de modul cum stăteam în hol, singur, în bătaia razelor de soare, şi, alături de amicii mei din lumea jucăriilor, petreceam întreaga zi. Civilizaţii se năşteau şi apuneau. Eram stăpânul lor. Vremuri…

Dar gata cu nostalgia pe ziua de azi. Să revenim la ciocnitul ouălor roşii. Hristos a înviat!

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Amintiri din lumea maşinuţelor”

  1. Va invitam sa explorati lumea viu colorata a jucariilor pentru copii si sa le oferiti micutilor oportunitatea de a beneficia de o copilarie minunata. Optati pentru jucarii copii confectionate din materiale de calitate superioara si pentru jucarii potrivite varstei copilului.

Comments are closed.