Ambasadorului Iranului la București ne trimite la legea adoptată de Parlamentul de la Teheran

Ambasadorului Iranului la București ne trimite la legea adoptată de Parlamentul de la Teheran

Vineri, 10 ianuarie, dimineața, ambasadorul iranian la București a susținut o conferință de presă în care a răspuns pe larg întrebărilor jurnaliștilor, expunând poziția iraniană de la acea dată pe situația escaladării conflictului iraniano-american. Mediul diplomatic este conservator în activitatea publică, astfel că nu se prea poartă conferințele de presă, comunicarea publică agresivă sau vizitele inopinate în sediul Guvernului, Parlamentului sau altor instituții cheie. Conferința a fost transmisă de portalul privesc.eu.

La un moment dat, un jurnalist curios a insistat cu o întrebare privind riscurile la adresa României și retalierea din partea iraniană. Sper să nu greșesc întrebarea, dar ambasadorul iranian a făcut o trimitere la legea adoptată de legislativul Iranian prin care Pentagonul/Departamentul Apărării al Statelor Unite era declarată organizație teroristă ca urmare a neutralizării generalului iranian Qasem Suleimani în data de 3 ianuarie 2020 pe Aeroportul Internațional din Baghdad, Suleimani fiind pe lista de teroriști desemnați de către Statele Unite ale Americii. Legea a fost aprobată cu unanimitate de 223 de parlamentari.

Întrucât nu am văzut discutându-se decât în titluri de știri această lege, o voi traduce pentru a publica conținutul ei. Legea acțiunii reciproce ca măsură de retaliere este disponibilă aici. Traducerea este făcută pe fugă și nu este făcută din limba original, deci s-ar putea să mai conțină erori.

Legea actiunii reciproce – Iran – 2020

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.