Altele ce s-au întâmplat. Pax Romana, carti de vizita, discurs, societate

Astăzi, am primit prin Poșta Română romanul Pax Romana. Stăpânii lumii, scris de Mihaela Erika Petculescu, volum câștigător al Concursului de Debut Literar UniCredit, ediția 2012. Am citit deja primele pagini, îmi place, și mă voi aprofunda pe terminarea rapidă a acestei opere literare.

Tot astăzi, mi-au sosit de la PrintCenter.ro cărțile de vizită. Arată super fain, motiv pentru care îi recomand. Fac o treabă bună și oferă și calitate (precum și rapiditate).

În al treilea rând, astăzi trebuia să am discurs de patru minute la limba română despre Nichita Stănescu și neomodernist. Cele patru minute s-au transformat în 7:45. Încă m-ai am de lucrat la discurs pe arii precum: stabilitate, reducerea repetițiilor, sensibilizarea auditoriului. Îmi ofer plusuri pentru eliminarea unor poziții nerecomandate (mâine încrucișate, picioare încrucișate, prea multă gesticulații). Nonverbalul este esența, paraverbalul nu trebui neglijat. Încerc să ofer un feed-back asupra unui discurs și… mi s-a întâmplat să scape de sub control și să iasă altceva.

Nu în ultimul rând, am învățat că societatea este certificată în a te omorî dacă rezolvi o problemă într-un mod mai complicat și mai eficient.

P.S.: Life goes on…