Am aflat că există un campionat de fotbal robotic pentru elevi și studenți

Campionatul de fotbal robotic este o competiție dedicată elevilor și studenților pasionați de programare, robotică și inteligență artificială. Recunosc că nu știam că există un astfel de concurs în țară.

Campionatul de Fotbal Robotic

Se va desfășura din martie până în mai în incinta Universității Politehnica din București, iar proiectul își propune să ofere un cadru tinerilor să interacționeze cu roboții, să învețe despre aceștia și despre utilitatea lor.

Esti elev de liceu? E bine. Esti student sau masterand? E si mai bine. Daca stii si putina engleza, niscaiva programare – C++ sau python, mai exact – si cu ce se mananca fotbalul in general, te apropii vertiginos de profilul campionului nostru pe 2014.

Trebuie să vii doar cu cunoștințele

Organizatorii invită tinerii interesați să se înscrie. Pot face asta destul de simplu, aici, dar până acolo, trebuie să știe că vor avea nevoie de cunoștințe de programare. Jucătorii sunt asigurați, cunoștințele trebuie să vină de acasă:

Avem 2 echipe a cate 5 roboplayer-i care se vor confrunta pe parcursul a 2 reprize de 5 minute fiecare pe un teren. Totul se intampla sub ochiul atent al unei camere video care le transmite antrenorilor informatii despre pozitia robotilor. Pasele si suturile in poarta adversarului se vor da “din taste”, iar jocul se va derula dupa reguli asemanatoare cu cele din fotbalul clasic.

Workshopuri, sesiuni de coaching și o competiție

Mai întâi, participanții vor învăța. Workshopurile sunt programate seara, în incita UPB, apoi vor aplica cele învățate în mediul de fotbal robotic. Competiția este gratuită și nu are taxe de participare. Este organizată de Centrul de Creație Tehnică pentru Tineret împreună cu eeStec și Universitatea Politehnica București. Dacă ești pasionat de programare, robotică și inteligență artificială, te poți înscrie aici. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul competiției de fotbal robotic, la adresa indicată aici.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.