Studiind Relații Internaționale și Studii Europene la Facultatea de Științe Politice de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, am ocazia să spun cu adevărat, că, în pofida unor minusuri pe care le semnalez constant pe rețelele sociale (de exemplu, documentația mult prea complexă pentru echivalarea practicii), Facultatea de Științe Politice reușește să surprindă mediul academic românesc.
De data aceasta, vorbesc despre modalitate de admitere. Probabil știați că puteți să dați admiterea la Psihologie, Sociologie, Științe Politice sau Relații Internaționale încă din luna aprilie a clasei a XII-a, însă acum puteți ști chiar cu un an înainte dacă ați fost sau nu admiși.
Despre ce este vorba?
Admis la Facultatea de Științe Politice cu un an mai devreme
Absolvenții clasei a XI-a pot susține sesiunea de pretestare de pe 10 iulie 2014 pentru probele deja studiate până în acel moment, ale căror programe au fost parcurse. Cei care au obținut peste cinci se pot înscrie în lista finală a admiterii pentru anul universitar viitor, repartizarea făcându-se în ordinea descrescătoare a mediilor pentru opțiunile din acel an (în limita locurilor disponibile).
Bonus:
Elevii care au luat medii peste 8 la sesiunea de pretestare, vor putea participa pe durata clasei a XII-a la anumite activități academice organizate în FSP împreună cu studenții facultății.
E de bine, e de rău?
Eu zic că este foarte bine, mai ales pentru elevi. Aceștia au posibilitatea să se concentreze mai mult pe excelența la examenul de bacalaureat, pentru pregătirea în domeniu sau pentru dezvoltarea personală a acestora pe parcursul ultimului an de liceu. Desigur, pentru asta trebuie să iei o notă destul de mare dacă vrei să îți asiguri un loc. Un efect al acestei metodologii ar putea fi creșterea competitivității pentru locurile disponibile la Facultatea de Științe Politice, dar asta e de … bine!
Alte motive pentru a da admiterea la Facultatea de Științe Politice?
- înscriere online, facilă;
- examenul are loc devreme, având posibilitatea să te bucuri de aproape întreaga vară;
- profesori de top;
- posibilitatea de a-ți depăși limitele.
Mai multe informații găsești pe politice.ro.
Mai bine ai zice ce e cu media aia de rahat pe care o ai. lasa morala.