Trei provocări pentru social media

Trei provocări pentru social media

Sunt în Praga de câteva zile pentru a pregăti un proiect pe zona de cooperare pentru dezvoltare, agricultură inteligentă și analitice predictive alături de câțiva tineri, în cadrul unei platforme globale de tineret lansate de Global Arena Research Institute.

Astăzi, am susținut o scurtă intervenție în cadrul Simpozionului Next 100 în care am amintit trei provocări principale pe care le are social media, mai exact pe care le au platformele digitale, în perioada următoare:

  • asigurarea răspunderii publice;
  • protejarea instituțiilor democratice;
  • găsirea mixului „corect” între deciziile automatizate și cele umane.

Simpozionul Next 100 își propune să „reimagineze” următorii 100 de ani, plecând de la lecțiile ultimului secol, având în vedere că în 2018 se fac 100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial.

Dezbaterile simpozionului pleacă de la faptul că ordinea globală multilaterală este pusă sub semnul întrebării în zilele noastre de transformări tehnologice, sociale, politice, economice și ambientale, fiind nevoie de crearea de legături între instituțiile socio-politice și dezvoltarea tehnologică.

Printre participanți se află, pe lângă lideri de prim-plan ai mediului politic, antreprenorial și al societății civile din Cehia, reprezentanți ai CERN, EPSC, FMI și nu numai.

sursa imagine: GARI/ReDefine Next 100

 

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.