Nu am reușit să merg nicăieri la Noaptea Muzeelor, cozile fiind mult prea înfiorătoare, însă am vizitat ONGFest – Târgul Economiei Sociale, un eveniment aflat la a șasea ediție și care a reușit în jur de 150 de organizații nonguvernamentale în Parcul Tineretului.
Mi-a plăcut foarte mult organizarea. Pe lângă standurile participanților, atât din București, cât și din provincie, erau și momente artistice pe o scenă de la intrare.
Mă bucur că în cele două scurte drumuri dimineața și seara făcute sâmbătă, am reușit să vizitez standurile de la CREED România, Asociația REACT, Asociația Little People.
Mi-a plăcut să întâlnesc cea mai numeroasă delegație din afara Bucureștiului – CREED. Vara trecută am participat într-un schimb de tineri în care am descoperit activitățile și oportunitățile pe care acest ONG prin implicarea oamenilor din jurul său le oferă comunității. Activitățile dedicate tinerilor reușesc să îi capteze și îi ajută să se dezvolte într-un mod propice, promovându-se cetățenia activă.- www.creedromania.wordpress.com, www.tinerineamt.ro.
Al doilea ONG pe care m-am bucurat să îl văd a fost Asociația REACT. Dacă până acum comunicasem cu reprezentanții acesteia doar online, în cadrul ONGFest am putut să îi întâlnesc face-to-face. Recent, am citit un articol despre întreprinderile sociale lansate, precum și despre filialele acesteia. REACT luptă pentru economia socială, pentru ajutorarea unor grupe defavorizate. Am avut ocazia să mă documentez asupra programului național de donare de sânge „O șansă pentru viață”. Am intrat printr-unul din cele cinci autocare existente la nivel național, special concepute pentru donarea de sânge. O să revin cu un articol despre asta în curând. Până atunci, puteți vizita www.pentruviata.org.
Asociația Little People desfășoară zilnic activități, de luni până duminică, pentru pacienții bolnavi de cancer din patru orașe: București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, asigurând asistență pentru 80% dintre copiii aflați sub tratament la ora actuală în țară. Exerciții implică diverse metode de terapie prin artă, dramaterapie și ludoterapie, care îi ajută pe copii să își învingă temerile, să își îmbunătățească respectul de sine, să se familiarizeze cu procedurile medicale și mediul spitalicesc, creând oportunități de joacă, învățare, exprimare liberă, interacțiune, implicare din partea familiei. Pentru a afla mai multe detalii, vă invit pe www.thelittlepeople.ro.
Ne-a facut mare placere sa cunoastem omul din spatele blogului:)
In pregatirea acelui articol, te asteptam peste doua saptamani la o noua sesiune de donare de sange.
Placerea a fost de partea mea!