România a ocupat primul loc în Europa la Olimpiada Internaţională de Fizică

Olimpicii români au reuşit un nou rezultat de excepţie în concursurile internaţionale pe discipline: cinci medalii (două medalii de aur şi trei medalii de argint), la a 44-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică. Graţie acestei performanţe, România s-a clasat pe primul loc în Europa, respectiv pe locul 5 la nivel mondial.

Medaliile de aur au fost cucerite de Cristian Frunză (clasa a X-a) şi Cristian Andronic (clasa a XI-a), iar medaliile de argint de Tudor Ciobanu (clasa a XI-a), Denis Turcu (clasa a XI-a) şi Sebastian Dumitru (absolvent al clasei a XII-a). Toţi elevii provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Olimpiada Internaţională de Fizică s-a desfăşurat în Copenhaga (Danemarca), în perioada 7-15 iulie 2013. La ediţia din acest an au participat 381 de concurenţi din 83 de ţări.

România este, după cum vedeţi, ţara extremelor. În timp ce jumătate dintre elevi nu sunt capabili să treacă un amărât de examen de bacalaureat, alţii reuşesc să ridice faima ţării, obţinând la olimpiadele internaţionale primele poziţii.

Felicitări celor care au dus România pe primul loc la Olimpiada Internaţională de Fizică şi pe locul al cincilea la nivel mondial!

*sursă ştire – comunicat Ministerul Educaţiei Naţionale;

*sursă cover photo – rawstory.com

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.