N-am nevoie de diplome

Nu tip, doar ca m-am saturat sa mai adaug in biblioraft alte diplome. Nu zic ca nu sunt importante, dar pentru ceea ce am invatat nu am nevoie de o diploma care sa dovedeasca acest lucru.

Sa luam cazul exact si sa o luam de la inceput. In cateva week-end-uri am participat la o serie de cursuri de formare ( doua zile fiecare, doua cursuri) pe urmatoarele teme : Comunicarea si rolul ei , Managementul conflictului. Ambele fac parte dintr-o serie de formari aflate in cadrul unui proiect al Consiliului National al Elevilor.

In urma participarii la aceste training-uri am invatat o multime de lucruri importante, aplicabile ( care au dat si rezultate, bineinteles). Bun. Participarea la cursuri de formare pe temele de mai sus putea fi “recunoscuta” cu o diploma. Ma rog, la alegere.

Eu am ales sa nu iau nicio diploma. De ce? In primul rand pentru ca am deja un teanc de astfel de foi acasa mai mult sau mai putin importante pentru participarea la o serie de activitati, realizarea altora …

In al doilea rand, nu cred ca voi avea nevoie de o diploma semnata pentru a demonstra ceea ce stiu. A inceput sa mi sa para aiurea sa ajung acasa de la orice eveniment cu o diploma.

 

3 Replies to “N-am nevoie de diplome”

  1. Sa stii ca o diploma in portofoliu niciodata nu strica cand vrei sa te angajezi undeva “banos”, Eu unul nu le refuz.

    1. Atat timp cat stii cum sa folosesti ceea ce ai invatat, cred ca pentru dovedire este suficient o referire la formator/institutie ( in cazul in care se cere dovada) si, eventual, o modalitate de contactare.

Comments are closed.