Menirea televiziunii publice și Revelionul 2021

Menirea televiziunii publice și Revelionul 2021

TVR nu poate fi reformat, altfel nu reușeai să ai în noaptea de revelion un program care abundă de stereotipuri și prejudecăți, un adevărat program de bădărănie în cea mai importantă noapte din an. Chiar dacă apare argumentul că scopul programului a fost ca lumea să se simtă bine, în apărarea programului, sunt, însă, niște limite. Lista de stereotipuri și prejudecăți distribuite în noaptea de revelion ridică probleme semnificative asupra valorilor transmite prin acest conținut.

Programul a fost un manifest împotriva oricăror măsuri de combatere a răspândirii virusului. Se putea face un program similar adecvat? Desigur. Se pot sancționa abuzurile și greșelile într-un astfel de program, dar aici vorbim de un manifest indubitabil. În ceea ce a fost contractat este depășită măsura, s-a ajuns inclusiv la transmiterea de jigniri explicite pentru față de cei care respectă măsurile și îndeamnă la respectarea lor.

Acestora adăugăm politizarea exagerată, televiziunea publică urmând o agendă deja partizană din punct de vedere al poziționării față de COVID-19. Nu mai adăugăm faptul că actorii principali sunt o persoană afectată direct de măsurile anti-COVID-19 și una considerată în topul covidoscepticilor. Chiar cu o astfel de secvență începe emisiunea, într-o scenetă cu dezinfectantul în restaurant. Problema este că în acea scenetă nici nu arăta că respecta vreo măsură în mod adecvat, pe lângă evident referințele la afacerea proprie.

Și de aici ajungem la problemele mai mari. Conflictul de interese în cazul contractorului. Nefiind în lege în această formă, nu poate fi sancționat. În mod normal, acesta ar fi trebuit să fie eliminat încă din momentul redactării documentelor de achiziție publică a serviciilor.

Și ajungem la problemele și mai mari. Nu am până acum nicio dovadă privind suma amintită de unele canale media ca fiind plătită, dar dacă este adevărată chiar și pe sfert, în condițiile date, TVR trebuie desființat. Dacă și procedurile de alocate sugerate de unii observatori sunt adevărate, vorbim de un întreg mecanism de fraudare a bugetului public. Din Germania în Japonia, în acest context, ar intra la categoria unei rețele organizate de infracționalitate și cei care au semnat și aprobat așa ceva ar fi condamnați. Iresponsabilitatea depășește orice limită.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Menirea televiziunii publice și Revelionul 2021”

Comments are closed.