Eurodeputatul Siegfried Mureșan a anunțat o nouă ediție a stagiilor de practică „Primul pas în cariera europeană”

Eurodeputatul Siegfried Mureșan a anunțat o nouă ediție a stagiilor de practică „Primul pas în cariera europeană”

Între 29 ianuarie – 30 iulie 2018, eurodeputatul Siegfried Mureșan organizează o nouă ediție a programului de stagii „Primul pas în cariera europeană” în cadrul biroului parlamentar din București, program deschis studenților din ciclurile licență și master care doresc să se familiarizeze cu activitățile Parlamentului European, politicile europene și comunicarea politică.

Stagiile durează trei luni și se vor desfășura în două perioade, 29 ianuarie – 30 aprilie 2018 și 30 aprilie – 30 iulie 2018, tinerii interesați fiind invitați să aplice trimițând prin e-mail dosarul de candidatură (CV-ul candidatului, copie a foii matricole a studiilor universitare – sau oricare document eliberat de universitate care atestă situația notelor, în original sau în copie – și o scrisoare de intenție cu dimensiunea de maximum 4.000 de semne cu spații).

Termenul limită pentru înscrieri este 15 ianuarie 2018. Stagiile sunt neremunerate, iar printre beneficiile stagiarilor, pe lângă dezvoltarea experienței în  domeniul comunicării politice și al afacerilor europene și interacțiunea cu experți în aceste domenii, se află o  o vizită de lucru la sediul Parlamentului European din Bruxelles sau Strasbourg și o adeverință care atestă efectuarea stagiului de practică. Despre procedura de selecție, calendarul programului, responsabilitățile stagiarului și alte detalii puteți afla mai multe informații pe site-ul eurodeputatului, la adresa următoare: link

Ca fost participant, recomand acest program de stagii. Pe de o parte, este o șansă de a observa ce presupune activitatea unui europarlamentar cu o activitate convingătoare pe zona de economie și finanțe la nivel european (și nu numai, o privire asupra activității sale din 2017 este disponibilă în acest newsletter, de exemplu) și cum este realizată comunicarea politică, precum și de a învăța de la persoane cu o experiență consistentă în aceste zone. În al doilea rând, aș adăuga oportunitatea de a descoperi alți tineri din diverse centru universitare preocupați de zona politicilor europene.

sursa imagine: siegfriedmuresan.eu

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.