De câte ori se verifică folderul spam?

De câte ori se verifică folderul spam?

Un volum ridicat de emailuri presupune și că un număr la fel de mare va avea ca destinație folderul spam. Depinde de filtrul aplicat de provider, de preferințele personale, de popularitatea adresei de email în rândul mecanismele de spam.

Apare întrebarea de câte ori ar trebui să îmi verific căsuța/folderul spam , astfel încât să știu că nu pierd informații esențiale. O dată pe zi, de două ori pe săptămână, o dată la două săptămâni, o dată pe lună?

Problemele apar în momentul în care mesaje urgente, importante sau relevante ajung în folderul spam, existând riscul pierderii informațiilor esențiale conținute de acele emailuri.

Ce pot face pentru a nu le pierde?

Măsurile disponibile sunt clasice. Adăugarea adresei de email a destinatarului în agendă, marcarea/delistarea acestor mesaje din rândul de mesaje spam, dialogul cu trimițătorul pentru a se asigura că serverul de pe care trimite are toate lucrurile în regulă, și, desigur, atenție sporită la conținuturi, căci există și situații în care mesajele sunt forme de spoofing (adică trimițătorul, în fapt, nu este cel vizibil, fiindu-i furată identitatea/fiind folosită identitatea sa, de cele mai multe ori acesta neștiind că a fost victimă) sau chiar conțin atașamente și alte coduri nocive pentru siguranța ta, a conversațiilor tale, și ale aparatului tău.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *