Cum ar fi să primești un bilet InterRail gratuit la majorat?

Cum ar fi să primești un bilet InterRail gratuit la majorat?

Comisia Europeană a anunțat „Inițiativa pentru mobilitate”, însă nu este suficient pentru a crește încrederea tinerilor în Uniunea Europeană.

Inițiativa de acordare a unui bilet InterRail gratuit fiecărei persoane, cetățean european, care împlinește 18 ani pentru a descoperi Europa este o idee încurajată și inițiată de Parlamentul European, în special Grupul Partidului Popular European (PPE), prin care să fie încurajată mobilitatea europeană.

Pe 7 decembrie, Grupul PPE, inițiator, a anunțat o campanie de promovare a beneficiilor acestei inițiative, sub motto-ul #DiscoverEU, prin care urmărește să promoveze inițiativa și să încurajeze cetățenii europeni să o susțină, expunând pe rețele sociale experiențele lor de călătorie în Europa sub hashtag-ul #DiscoverEU.

Facebook, Twitter, Instagram sau Snapchat, postează o imagine cu experiența ta și arată că într-adevăr Europa trebuie să susțină mobilitate tinerilor încurajândui-i să o descopere.

Manfred Weber, președintele Grupului PPE, explică pe înțelesul tuturor cât de mult a însemnat posibilitatea de a călători într-un alt stat european ca tânăr student: „Când eram un tânăr student am călătorit pentru prima oară în Marea Britanie și Sicilia cu un bilet Interrail. A fost o experiență fascinantă. M-am simțit European pentru prima dată. Îmi doresc ca toți tinerii europeni să simtă ce am simțit și eu. Acest lucru îi va motiva să descopere Europa ei înșiși, să își facă noi prieteni în străinătate și să dezvolte un sentiment autentic pentru ceea ce reprezintă acest continent”, insistând pentru această inițiativă.

Eu voi pune o imagine pe rețelele sociale pentru a arăta că susțin inițiativa, alături de hashtagul #DiscoverEU, căci este nevoie ca Uniunea să se adreseze direct locuitorilor. Iar tinerii sunt cei care pot realiza idealul european.

Recapitulând, inițiativa are nevoie de sprijin popular, căci acesta este un argument important. Parlamentul European, de exemplu, a alocat bani pentru această inițiativă, rămâne să vină Comisia Europeană cu un plan de acțiune și autoritățile europene și naționale să colaboreze pentru punerea sa în aplicare.

Ce înseamnă un bilet InterRail? Cât de departe poți ajunge?

Cred că acest clip explică destul de mult. Este important ca tinerii din România să beneficieze de aceleași oportunități ca tinerii din alte state europene. Dar asta ține și de noi, să ne facem remarcați și să acționăm pentru asta.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.