Am plans cu lacrimi…

Stiu ca pare ( si este la sigur )un pleonasm, dar alt nume nu  imi vine in minte pentru articolul asta. Aseara am vazut un film pe TVR 1 ( programul de care  radeam intr-un articol precedent) care m-a facut sa scot cateva lacrimi. Stiu ca e cam ciudat sa plangi la un film ( si  mai e si chesti aia cu baietii nu plang), dar eu am reusit sa dobor recordul. Si nu e o telenovela ( la care am plans  ultima data).

Este o poveste trista, foarte trista , incredibil de trista care trece pe primul loc in topul filmelor mele preferate, intrecand chiar si filme ca : Thunderball, Batman, American Pie, Transformers si inca cateva. Poate faptul ca este un film plin de dramatism, durere il face atat de bun in opinia mea. Ii acord regizorului nota 11 si filmului tot 11.

Povestea este inspirata dintr-un caz real, in Statele Unite, dar nu am prins primul sfert de ora din  film. Nu mi-am dat seama daca este inspirat dintr-un caz real la inceput, dar pe urma acest lucru , desi parea imposibila o asemenea cruzime, a fost mai mult decat evident. Meritul este al regizorului si al scearistilor…+actori

Filmul, lansat in 2007, a fost selectat la Sundance Film Festival 2007, Festivalul Internaţional de Film de la Stockholm 2007.

Am ramas surprins ca filmul este realizat de fapt pe o serie de povestiri in rama din timpul procesului pentru care se facea dreptate pentru cauza mortii Sylviei Likens. Am fost socat de numeroasele torturi prin care a trecut aceasta fata si modul ingrozitor in care a murit, toate venind in urma unui adevar  pe care cea care trebuia sa aiba grija de ea refuza sa-l accepte.

As putea sa va povestesc mai multe despre acest film ( exceptional dupa mine) si unul dintre cele mai bune din ultimii ani potrivit New York Times, dar imi pierd rabdarea. Si sunt sigur ca nu veti <simti> filmul daca  cititi inainte povestirea mea.

Imi dau seama ca nu v-am spus numele filmului, dar nu cred ca acest lucru conteaza tinand cont ca dand un <search> pe google , veti gasi macar o pagina din wikipedia, pagina imdb sau povestea adevarata.

Vreau sa va mai spun ca pe urma acestei tragedii din 1965 a mai fost facut un film …

Cateva date :

Directed by Tommy O’Haver

Produced by Christine Vachon, Jocelyn Hayes, Henry Winterstern, Kevin Turen, Hans C. Ritter

Written by Tommy O’Haver & Irene Turner

Starring :

Ellen Page

Catherine Keener

Hayley McFarland

Nick Searcy

Romy Rosemont

Ari Graynor

Scout Taylor-Compton

Music by Alan Ari Lazar

Cinematography :Byron Shah

Editing by Melissa Kent

Distributed by Showtime & First Look

Linkuri:

Wikipedia en: http://en.wikipedia.org/wiki/An_American_Crime

The New York Times

IMDB

Imi cer scuze ca nu postez niciun trailer, dar pe YouTube nu am gasit niciunul oficial.

Am uitat sa spun ca a fost nominalizat si la Globul de Aur…

VIZIONARE PLACUTA!

2 Replies to “Am plans cu lacrimi…”

Comments are closed.