Toyota avertizează privind pericolul SMS-urile la volan

Când ești la volan, SMS-urile sunt mai periculoase decât alcoolul.

Acesta este avertismentul dat de Toyota Romania prin una dintre cele mai noi campanii desfășurate. Inițiatorii acestei campanii de conștientizare denumită „Don’t text and drive!” precizează că folosirea telefoanelor mobile la volan crește riscul producerii accidentelor cu 50%, conform unui studiu al Comisiei Europene și Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere.

Totodată, se amintește de faptul că atenția joacă un rol deosebit de important în prevenirea accidentelor rutiere, indiferent de natura acestora. SMS-urile la volan afectează atenția atât prin intermediul utilizării mâinii pentru a le scrie, precum și pe plan auditiv, prin intermediul sunetului de avertizare, și vizual.

Campania include trei spoturi radio cu scenarii diferite din viața reală și se adresează publicului larg de toate vârstele. Acestea vor fi difuzate în a doua jumătate a lunii aprilie.

Concluzia: evită SMS-urile la volan pentru siguranța ta și a celor implicați în trafic!

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.