Testul Stamford este un test de orientare a carierei, preliminar, ce îţi oferă o serie de rezultate previzibile. De ce zic previzibile? Pentru că, în cazul meu, rezultatele au fost cele pe care le ştiam dinainte. Nu a fost decât o confirmare a direcţiei în care mă pot îndrepta.
Dacă doreşti rezultate mai precise, poţi opta pentru testul Centigrade, un test in detaliu ce costă în jur de 20 lire ( 48 pagini printate analiză) sau 15 lire pentru rezultate prin e-mail.
Pentru început, testul Stamford este ok. Exact cum mă aşteptam, îmi rămân o mulţime de variante, fiind eliminate doar cele spre care nu sunt înclinat: matematică, chimie, biologie, muzică etc.
Mă aşteptam să mi se afişeze nişte domenii precum: comunicare, politică, management, drept, geografie, economie, relaţii internaţionale, studii financiare, limbi moderne, arte, administraţie. Iar aceste au la rândul lor cel puţin zece domenii…
Aşadar, ce trebuie să faceţi pentru a cunoaşte rezultatele acestui test:
- Intraţi pe site-ul UCAS ( UCAS reprezintă platforma prin care se fac admiterile la universităţile din UK).
- Click pe “Start Stamford Test”.
- După ce aţi intrat, vă va aparea o fereastră asemenătătoare celei de mai jos, unde vi se va cere să vă înregistraţi. Trebuie să introduceţi câteva detalii precum nume, adresă de e-mail, adresă. După completarea ferestrelor, click pe “next”.
- Va apărea o fereastră precum cea de mai jos. Pentru a trece la test, click pe “Start the Stamford test”.
- O nouă fereastră în care va trebui să confirmaţi pornirea testului va apărea.
- Primul set de grile va apărea pe ecran. Trebuie să bifaţi o grilă din cele trei ( “yes/da”, “no/nu”, “possibly/posibil”). Gândiţi-vă bine, deoarece departajarea se va face în funcţie de alegeri. Sunt trei seturi de grile, afişate pe aceeaşi pagină.
- Click pe “next” spre întrebările finale. Scopul acesta este alegerea domeniilor potrivite.
- Dacă aţi terminat, vă va apărea o fereastră asemănătoare celei de mai jos. Pentru a vedea rezultatele, trebuie să selectaţi cazul dumneavoastră “Home/EU” ( dacă sunteţi din Regatul Unit sau Uniunea Europeană) sau “International” ( pentru studenţii internaţionali). Acest pas este necesar pentru afişarea cursurilor potrivite.
- Şi, în final, rezultatele în funcţie de arii…
Asta-i tot. Voi mai reveni şi cu astfel de articole.