Testul Stamford

Testul Stamford este un test de orientare a carierei, preliminar, ce îţi oferă o serie de rezultate previzibile. De ce zic previzibile? Pentru că, în cazul meu, rezultatele au fost cele pe care le ştiam dinainte. Nu a fost decât o confirmare a direcţiei în care mă pot îndrepta.

Dacă doreşti rezultate mai precise, poţi opta pentru testul Centigrade, un test in detaliu ce costă în jur de 20 lire ( 48 pagini printate analiză) sau 15 lire pentru rezultate prin e-mail.

Pentru început, testul Stamford este ok. Exact cum mă aşteptam, îmi rămân o mulţime de variante, fiind eliminate doar cele spre care nu sunt înclinat: matematică, chimie, biologie, muzică etc.

Mă aşteptam să mi se afişeze nişte domenii precum: comunicare, politică, management, drept, geografie, economie, relaţii internaţionale, studii financiare, limbi moderne, arte, administraţie. Iar aceste au la rândul lor cel puţin zece domenii…

Aşadar, ce trebuie să faceţi pentru a cunoaşte rezultatele acestui test:

  1. Intraţi pe site-ul UCAS ( UCAS reprezintă platforma prin care se fac admiterile la universităţile din UK).
  2. Click pe “Start Stamford Test”.
  3. După ce aţi intrat, vă va aparea o fereastră asemenătătoare celei de mai jos, unde vi se va cere să vă înregistraţi. Trebuie să introduceţi câteva detalii precum nume, adresă de e-mail, adresă.  După completarea ferestrelor, click pe “next”.
  4. Va apărea o fereastră precum cea de mai jos. Pentru a trece la test, click pe “Start the Stamford test”.
  5. O nouă fereastră în care va trebui să confirmaţi pornirea testului va apărea.
  6. Primul set de grile va apărea pe ecran. Trebuie să bifaţi o grilă din cele trei ( “yes/da”, “no/nu”, “possibly/posibil”). Gândiţi-vă bine, deoarece departajarea se va face în funcţie de alegeri. Sunt trei seturi de grile, afişate pe aceeaşi pagină.
  7. Click pe “next” spre întrebările finale.  Scopul acesta este alegerea domeniilor potrivite.
  8. Dacă aţi terminat, vă va apărea o fereastră asemănătoare celei de mai jos. Pentru a vedea rezultatele, trebuie să selectaţi cazul dumneavoastră “Home/EU” ( dacă sunteţi din Regatul Unit sau Uniunea Europeană) sau “International” ( pentru studenţii internaţionali). Acest pas este necesar pentru afişarea cursurilor potrivite.
  9. Şi, în final, rezultatele în funcţie de arii…

 

Asta-i tot. Voi mai reveni şi cu astfel de articole.