Noutăți pentru examenul de Bacalaureat din 2014

În primul rând, este vorba de o simulare desfășurată la nivel național, centralizat, în condițiile examinării reale, ce va avea loc în luna martie 2014 pentru elevii de clasa a XII-a.

Două luni mai târziu, însă, în mai, tot centralizat va fi organizată o sesiune de simulare a Bacalaureatului pentru elevii de clasa a XI-a pentru a vedea nivelul la care se află și pentru a depista din timp corecțiile necesare pentru eliminarea unor deficiențe.

Da, ați auzit bine: simulări și pentru elevii de clasa XI-a. Pentru cei de clasa a XII-a noutatea este reprezentată de lipsa fragmentării, de data aceasta, la nivelul fiecărui județ a simulării.

Personal, cred că este o metodă utilă pentru a testa capacitățile reale ale elevilor la nivel național. Totodată, noutatea simulării pentru clasa a XI-a vine ca o măsură ce poate decide modul în care se va face predarea și modul în care vor fi unite forțele pentru creșterea promovabilității prin corectarea deficiențelor din pregătirea pentru examenul de Bacalaureat din anul următor. Salut aceste inițiative pe care îmi doresc să le văd trecute de stadiul de dezbatere publică și să ajungă să fie aplicate!

Anunțul acesta a fost făcut de Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, prin intermediul paginii sale Facebook.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

2 Replies to “Noutăți pentru examenul de Bacalaureat din 2014”

Comments are closed.