„Marea Evadare” în Vrancea

Aseară mă gândeam ce se mai organizează, oare, prin Vrancea. Ei, bine, nu trecu mult timp și descopăr un tweet al lui Cristi Florea către un articol din SportLocal.ro despre Marea Evadare Biliești, în Vrancea, ediția a II-a, o competiție de mountain bike.

Vă puteți înscrie până pe 6 iunie, competiția desfășurându-se pe 8 iunie 2013, sâmbătă. Mai multe detalii găsiți pe pagina Facebook – link.

Organizatori:

1 Asociaţia Judeţeană “Sportul pentru toţi”, preşedinte -Lazăr Răzvan
2 D.J.S.T. Vrancea
3 Primaria Biliesti
4 Scoala nr.1 Biliesti
5 Profesor Lazar Razvan

Locaţie
Bilieşti – Ciuslea – Radulesti – Biliesti (traseu lung)
Biliesti – Suraia – Biliesti (traseu scurt)

Data 8.06.2013, ora 11:30
Distanţa traseu 17 km – traseu scurt (pentru participantii cu varste sub 18 ani sau cei din clasa familie)
40 km – traseu lung

Taxa de participare 30 RON – include DVD cu filmarea competitiei
20 RON – fara DVD

Premii
1 Locul I, medalie aur + cupa, 200 lei
2 Locul II- medalie argint, 150 lei
3 Locul III- medalie bronz, 100 lei
4 Locurile I – X la ambele categorii, diplome
5 Tricouri pentru toti participantii
6 Dvd-ul cu pozele si video-ul competitiei

ATENTIE!!
PREMIILE IN BANI SE VOR ACORDA DOAR PARTICIPANTILOR LA TRASEUL LUNG!!

Înscrierile şi achitarea taxei de participare se vor face până joi, 06.06.2013 la numarul de contact 0767 819 903

Sosirea şi validarea participanţilor se va face între orele 10.30 – 11.30, la Şcoala cu clasele I – VIII Nr.1 Bilieşti, unde participanţii vor primi numerele de concurs şi li se va prezenta regulamentul competiţiei împreună cu harta traseului.

REGULAMENT

Regulamentul specific de desfăşurare al competiţiei este adaptat pentru statutul de eveniment open, de promovare a ciclismului montan şi cuprinde următoarele condiţii de participare:

1. Competiţia se desfăşoară într-un mediu natural, sperăm înca nepoluat, aşa că vă sfătuim să nu abandonaţi pe parcursul traseului niciun fel de deşeuri începand de la ambalajele alimentare până la piese din ehipament.
2. Competiţia este deschisă oricărui iubitor al sportului şi al miscării în natură.
3. Concurenţii cu vârste mai mici de 18 ani, vor avea nevoie de o adeverinţă de la unitatea şcolară de învaţământ cu ştampila acesteia şi semnatura profesorului de Educaţie Fizică, din care să reiasă că aceştia sunt apţi pentru efort fizic.
4. Înscrierea în competiţie se va face pe baza actului de identitate.
5. Participarea copiilor sub 14 ani se poate face doar în categoria familie, în echipe formate dintr-un copil şi un părinte, care îl va însoţi pe toată lungimea traseului.
6. Bicicletele acceptate în timpul concursului sunt de preferat cele cu caracteristici de mountain bike. Pentru a evita orice fel de deteriorari ale bicicletei dumneavoastra, va rugam sa evitati bicicletele gen cursiere
7. Fiecare participant este obligat să respecte regulamentul competiţiei, să urmeze îndrumările arbitrilor de traseu şi ale organelor de ordine. Pe drumurile forestiere trebuie respectate regulile de circulaţie.
8. Sunt necesare: o stare bună de sănătate, un nivel minim de antrenament, un bagaj de cunoştinţe tehnice proprii competiţiilor de mountain bike.
Participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află şi pentru posibilele accidentări survenite ca urmare a modului de abordare a traseelor.
9. Participanţii trebuie să aibă un bun simt al direcţiei, chiar şi în condiţii de vreme rea şi vizibilitate redusă şi să cunoască regulile de comportament în caz de pericol.
10. Concurenţii trebuie să dea dovadă de fair-play şi prietenie şi să acţioneze în consecinţă atunci când situaţia o cere.
11. Concurenţii trebuie să ştie şi să aibă o atitudine care sa ţină cont de faptul că, oricât de multe măsuri de siguranţă ar lua organizatorii, nu sunt şi nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competiţiilor, din mediul şi din condiţiile în care se desfăşoară acestea.
12. Orice participant trebuie să ştie că nici un premiu nu este mai presus de sănătatea şi viaţa lui şi/sau a altor participanţi şi să acţioneze în consecinţă pentru a se proteja atunci când observă un pericol.

Condiţii ce atrag descalificarea:

1. Neparcurgerea traseului în întregime sau scurtarea lui.
2. Comportamentul lipsit de fair-play.
3. Folosirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor, atv-urilor sau a motocicletelor, etc).
4. Descalificările se pot face şi după concurs, în urma sesizării fondate a altor concurenţi sau a celor din echipa organizatorie

Recomandări :

1. Ochelari (pt. protecţia împotriva insectelor, a crengilor, a noroiului şi a prafului).
2. Pompă, cameră de schimb, petice pentru pană.
3. Telefon mobil.
4. Se recomandă pentru menţinerea unei stări optime de sanatate, utilizarea căştii de protecţie.

În timpul competiţiei organizatorii asigură:

1. Marcarea traseului cu bandă şi săgeţi indicatoare cu vopsea. Culoarea albastra va simboliza traseul lung, pe cand cea rosie, traseul scurt
2. Puncte de control, zone de hidratare

Asociatia judeteana “Sportul pentru toti” Vrancea impreuna cu D.J.S.T. Vrancea va invita anul acesta pe 8 iunie sa evadati de viata si problemele cotidiene si sa va relaxati la o “plimbare” de anduranta prin padurea comunei Biliesti imbinand utilul cu placutul.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.