Internetul, acest serviciu care ne face vacanţa sau călătoria mai uşoară

Preambul

În ultimii ani, Internetul s-a dezvoltat foarte mult. Acest proces va fi continuat, lumea devenind tot mai mult interconectată, deoarece are parte de o serie impresionantă de beneficii. Desigur, există şi anumite teorii conspiraţioniste privind controlul oamenilor de către corporaţii prin intermediul serviciilor pe care acestea le oferă.

Asistăm la un boom pe partea de mobile Internet, unul care nu se va opri prea curând. La nivelul Uniunii Europene, euroscepticii au primit încă un mesaj prin reducerea costului de download mobilde date de la 1 iulie, despre care vă spuneam acum câteva luni.

În continuare,  voi prezenta o serie de avantaje ale Internetului pe mobil ce vin în ajutorul călătorului din tine pentru a te bucura mai mult de vacanţă când ai Internet, alături de prezentarea opţiunii Go Europe de la Orange.

Sursă imagine: im9.eu

Cum face Internetul călătoriile mai uşoare în cinci paşi?

1. Hărţi şi căutarea unor locaţii

Funcţiile GPS sunt arhicunoscute şi, datorită Internetului mobil, ne putem bucura de interactivitate în cel mai simplu mod. Smartphone-ul devine brusc gadgetul fără care nu am găsi strada potrivită unde se află hotelul la care ne cazăm. Asta nu este tot pentru că scăpăm imediat de hărţi şi ghiduri. Să nu uităm că vom găsi imediat cea mai apropiată cafenea sau obiectiv turistic.

2. Cuvântul potrivit la momentul potrivit

Aici vorbim de traducere. Serviciile şi aplicaţiile online de traduceri reuşesc să ajute persoanele din întreaga lume să poarte o conversaţie. În momentul în care se depăşeşte limbajul de bază într-o discuţie într-o limbă străină este posibil să avem nevoie de un pic de ajutor la traducere sau la pronunţarea cuvintelor. Dar staţi, aplicăm această metodă şi în cazul indicatoarelor cu diverse informaţii, meniurilor din restaurante, în magazinele în care ajungem în vacanţă. Problemă rezolvată. Am putea crede că o aplicaţie offline rezolvă problema. Fals, deoarece s-ar putea să avem parte de multe suprize.

3. Beneficii pentru cei prezenţi pe reţele sociale

Există diferiţi agenţi economici care oferă o serie de avantaje pentru un check-in, pentru o imagine din acea locaţie pe o anumită reţea de socializare şi nu numai. Nu strică niciodată o reducere anunţată pe Facebook sau prezentarea feed-back-ului prin intermediul canalelor online. Sunteţi gata să prindeţi aceste oferte născute de către marketingul online? Dacă da, aveţi nevoie de Internet.

4. Să discutăm cu cunoştinţa plecată din ţară

Se întâmplă să ajungem în oraşul în care ştim că există o anumită persoană pe care am cunoscut-o cu mulţi ani în urma sau care îşi câştigă existenţa aici. O avem în lista de contacte, ştim cum să dăm de ea, dar rămâne o problemă: cum comunicăm şi cum reuşim să stabilim detaliile pentru întâlnire? Este o oportunitate să poţi să te întâlneşti cu ea, dat fiind că nu ai mai văzut-o de mult timp. Ce facem? Fiindcă avem cum să ne conectăm, intrăm pe chat şi stabilim detaliile întâlnirii. Ce fericire!

5. Sfaturi şi ajutor în situaţiile neaşteptate

Este posibil să nu ai la cine să apelezi, să ajungi într-un loc destul de puţin cunoscut şi să ai nevoie de un sfat. Ce faci? Nu ai la cine să apelezi, eşti într-un loc străin şi panica începe să apară. Cu o întrebare pe Google ai rezolvat problema. Yes, Internet connection needed again.

Sursă imagine: publicdomainpictures.net

Orange Go Europe

După cum vedeţi, probleme diverse pot apărea. Nu întotdeauna ai laptopul la tine, iar conexiunile Wi-Fi sunt rare (ca să nu mai spunem de preţul piperat al conexiunii de la hotel). Există şi o soluţie: un smartphone şi Internet mobil. Orange vine cu opţiunea Go Europe, despre care vă voi vorbim în continuare.

Orange Go Europe reduce costurile pentru tine şi pentru mult aşteptate ta vacanţă. Pentru a nu avea surprize în roaming, noua opţiunea Go Europe îţi permite să comunici în străinătate la tarifele din reţea pentru 1 euro pe zi:

 • 0,15 euro/minut pentru apelurile iniţiate;
 • 0,062 euro/SMS trimis;
 • 0,28 euro/MB pentru traficul de internet.

Avantaje (pe lângă preţuri)

 1. 1 euro/zi pentru tarifele din reţea în roaming;
 2. Activezi opţiunea când doreşti;
 3. Eşti taxat doar la primul apel efectuat, SMS trimis sau sesiune de internet din roaming;
 4. Vei fi taxat doar în zilele în care iniţiezi apeluri, trimiţie SMS-uri sau te conectezi la Internetş
 5. Dacă foloseşti telefonul decât pentru a primi apeluri sau mesaje scrise în roaming, nu vei fi taxat pentru opţiune în acea zi;
 6. Apelurile primite se taxează cu tariful standard al ţării vizitate;
 7. Opţiunea se poate activa în nenumărate moduri: online, *100# (meniu pe care am început să îl visez în ultimii şase ani), Serviciu Clienţi, Orange Store, parteneri Orange, Orange Shop, SMS la 321 cu textul GO;
 8. Opţiunea este valabilă în 38 de ţări;
 9. Beneficiezi de Internet mobil la tarifele din ţară. Ţin să precizez acest fapt pentru că în articol m-am axat, în special, pe avantajele Internetului;
 10. Printr-un simplu raţionament, vă bucuraţi fără niciun stres de vacanţa visată.

Concluzia

Sursa imagine: facebook.com/orangeromania

Cu 10-le pe care îl primeşte noua opţiune Orange Go Europe, vă bucuraţi de tot ce înseamnă ajutor datorat conexiunii la Internet, de costurile reduse ale opţiunilor de voce şi SMS. Având Internet mobil, lista avantajelor continuă cu cele cinci soluţii discutate anterior prin care îţi poţi îmbunătăţi vacanţa în afara ţării.

Închei prin călătoriile sunt pline de surprize, dar nu şi costurile de roaming:

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.