Festivalul OmFest, desfășurat cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului
OmFest 2023 începe în curând. Transmit detaliile amintite de organizatori într-un comunicat:
OmFest 2023 debutează pe 20 iunie, de Ziua Mondială a Refugiatului. La fel ca în fiecare an, OmFest își propune să conecteze cât mai multe comunități (etnice, religioase, sociale și nu numai) din București prin activități artistice. Intrarea este liberă la toate evenimentele.
În prima zi vom prezenta în premieră videoclipul celei mai noi piese realizată de EMAA împreună cu copii refugiați, iar programul festivalului mai conține proiecții de film, concerte, ateliere și dialoguri culturale între refugiați, migranți și publicul bucureștean.
Vom celebra comunitatea ca sursă a conexiunii sociale și a sentimentului de apartenență. Conectarea cu ceilalți și învățarea despre sărbătorile și tradițiile lor culturale sunt o parte importantă a dezvoltării înțelegerii interculturale. Cu ocazia OmFest dorim să oferim oportunități pentru noi toți de a afla despre diferitele credințe, religii și obiceiuri celebrate de copiii și adulții care au găsit în București o nouă casă.
Program activități:
Marți, 20 Iunie 2023 – Locație: Manasia Hub
16.30 – 18.00 – Atelier de DJ-ing susținut de David Hughes
18.30 – 20.00 – Deschiderea OmFest – Vernisaj de fotografie și Lansarea unei melodii, parte din proiectul “Refugiații și migranții își spun poveștile prin fotografie și muzică”. Concept de topictureastory & Emaa. Susținut de Global Records și Kiss FM România
20.30 – 22.00 – Proiecție de film – Tori et Lokita – un film de Jean Pierre și Luc Dardenne, (producție Franța-Belgia). Susținut de Asociația Copacul cu fapte bune
Locație: CINEMATECA EFORIE
Informații: fb.com/events/1268342680443320
Miercuri, 21 Iunie 2023 – Locație: Manasia Hub
16.30 – 18.00 – Atelier de pictură pentru copii. Susținut de Asociația Acsis
18.30 – 20.00 – Dialog cultural cu muzicienii (care vor susține ulterior un concert)
20.00 – 22.00 – Concert Mohamad Zatari Trio & Mara Halunga și Cauê De Marinis Project. Susținut de CNRR (Consiliul Național Roman pentru Refugiați) în parteneriat cu UNHCR (Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați)
Programul integral este disponibil pe Facebook.