Exportam LEI

O noua stire imprumutata dupa mediafax.ro…..Acum cateva luni anuntam ca ducem lei in Africa, pentru ca s-au saturat de ei la noi. Tot acum cateva luni auzeam ca unii lei erau crescuti de oameni de rand, luati de cei care se ocupa cu prinderea lor si aruncarea lor in jungla. Bani cheltuiti aiurea. Sa inchiriezi avion si sa ii duci in Africa …

Stirea de azi ne informeaza ca importam lei in Marea Britanie. Leii( din Oradea, Romania), care stateau inghesuiti in custi, unul avand 27 de ani ….Cei de la gradina zoologica din Yorkshire , Doncaster , au anuntat ca leii vor deveni mandria regiunii.

Este de remarcat ca cei de la Mediafax nu stiu cum se scrie 13. Sunt doua posibilitati: nu vad eu bine sau vor sa izgoneasca ghinionul zilei de 13.

Sa-i invete pe cineva cum se poate scrie “treiesprezece”. Daca in cele 4, 8, 12, 12+ n facultati nu au invatat cum se scrie numarul 13, ii invat eu :  t r e i s p r e z e c e sau 13.  Regula generala este urmatoarea : numar+ spre+ zece ; exceptie : 14 si 16 unde avem pai si sai .