Două lumi europene, un pic cam paralele, la ciuperci

Două lumi europene, un pic cam paralele, la ciuperci
 
Redau o relatare din presa internațională privind amendarea a doi români, unul de 60 de ani, altul de 22 de ani, de către justiția franceză pentru posesia ilegală de ciuperci. Mă abțin de la comentarii, cu excepția titlului acestui blog post.
Cele două persoane au fost la cules de ciuperci într-o pădure în care recolta era reglementată. În octombrie 2019, cei doi au condus un grup de vreo 40 de români care s-au au cules ilegal 266 de kilograme de ciuperci. Conform relatărilor, dacă ești prins cu mai mult de 10 kilograme, dublu față de cantitatea permisă pe persoană, te întâlnești cu procurorii.
Doi români au fost ilegal după ciuperci într-o pădure din Franța. Justiția a decis că vor primi o amendă de 500 de euro cu suspendare pentru că au încălcat reglementările privind menținerea unei recolte sustenabile. Probabil se adaugă și problema vânzării nefiscalizate și prejudiciile economice create astfel, altfel nu îmi explic referințele din articol la prețurile de vânzare pe piața neagră și cele de pe piața reglementată ale kilogramului de ciuperci.
 
Procurorii vor apela sentința, inițial aceștia cerând trei luni de închisoare pentru suspecți. Politicienii locali cred că cei doi erau victimele traficanților de ființe umane. În paralel, au deschis și o investigație privind traficul de ființe umane.
 
Ciupercile confiscate au fost donate unor bănci de alimente și altor organizații caritabile.
 

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.