Cu ce am plecat acasă de la VisualFest (digital)

Cu ce am plecat acasă de la VisualFest (digital)

A avut loc pe 7 iulie VisualFest, un eveniment important pentru creatorii de conținut vizual din România. De data aceasta a reunit online și offline participanți interesați de o gamă largă de teme. Evenimentul organizat de Evensys a făcut trecerea de la axarea pe Instagram către o gamă largă de platforme digitale axată pe conținut vizual. VisualFest 2021 a avut ca subiecte crearea de conținut video, producția video, promovarea acestuia, dar și trenduri, povești de succes și cum să colaborezi cu brandurile.

Având aceste informații în minte, m-am înscris cu o întrebare: ar trebui să încep un proiect vizual? Până la urmă, pe acest blog scriu deja de mai bine de zece ani, dar trecerea de la blogging la vlogging nu a părut o alternativă viabilă până acum. În final, evenimentul nu m-a convins încă să intru pe TikTok, dar mi-a dat de gândit pe tema proiectului video.

O temă pentru acasă după VisualFest

Schița în acest moment arată ca o serie de câteva pastile săptămânale pe teme politice. Scriu despre aceste subiecte, le urmăresc constant, de ce nu ar trebui să merg mai departe pe zona aceasta? Evident sunt mai limitate opțiunile de comercializare a conceptului. Dar scopul ar fi popularizarea unor dinamici din zona politică care trec în general nevăzute.

Lipsesc explicațiile. Ați văzut toată discuția cu PNRR, iar acum aflăm că una dintre reforme presupune introducerea unui sistem de tichete pentru plata muncii casnice. Toate bune și frumoase până afli că acest lucru presupune drumuri la AJOFM din partea beneficiarilor și prestatorilor, se suprapune cu legislație deja existentă pentru formalizarea muncii la negru în domeniu și mai este și prost fundamentat. Subiecte de tipul acesta nu lipsesc, fiind o oportunitate atât timp cât vine cu explicații corecte, raționale și nepartizane. Lipsește conținutul despre astfel de propuneri și, mai grav, nu merge către multe categorii de audiență care, la final, vor avea de suferit în urma unor propuneri.

Este un subiect la care o să mă mai gândesc în următoarea lună, căci VisualFest a oferit câteva indicații despre cum funcționează vizualul acum.

Nu trebuie să inventezi roata

De exemplu, fotograful Alex Gălmeanu a vorbit, pe lângă câteva aspecte tehnice, despre democratizarea fotografiei și despre faptul că se mai întoarce la unele serii fotografice și la unele rubrici pe care le-a inventat. Olivia Addams a adus îndiscuție cum a ajuns accidental pe TikTok și care sunt limitele acelei platforme sociale.

Au fost oferite sfaturi utile precum gândirea proiectelor de crearea de conținut ca proiecte antreprenoriale, despre lipsa uneori a conținutului, rolului comunităților și viitorului unor platforme sociale.

imagine: fb.com/evensys

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.