Corona-titluri în presa internațională (XIV)

Corona-titluri în presa internațională (XIV)

Financial Times are pe prima pagină refuzul Trezoriei SUA de a extinde o serie de instrumente aplicate de banca federală pentru a lupta cu criza economică. Administrația Trump lasă cât mai multe focuri aprinse în locul unei abordări cooperative privind tranziția de putere, acest refuz fiind doar unul între multe altele. Times are pe prima pagină un material în care redă opinia unui expert în sănătate care spune că lockdown-ul instituit funcționează în lupta cu coronavirusul.

Sindicatele britanice din sectorul publică anunță că înghețarea salariilor în sectorul public este „un atac împotriva tuturor lucrătorilor”. Un articol de opinie din The Independent ridică problema barierelor suplimentare aduse de COVID-19 asupra femeilor în economie. Există, de asemenea, speranța „unor mici bucurii” pentru Crăciun, în condițiile aplatizării evoluției cazurilor, dar rămân riscurile suplimentare ale adunărilor.

În Rusia, valul al doilea vine cu peste 24.000 de cazuri în ultimele 24 de ore. O treime din ruși și-au pus banii deoparte în pandemie. Printre cei care au economisit cel mai mult, raportat ca număr de rezidenți, sunt cei din districtele federale din Orientul Îndepărtat și Volga. O altă treime se gândește la economisire. Moscow Times are un material despre cum lovește virusul într-un oraș sărac, oferind exemplul Ivanovo, cu o populație de aproximativ 400.000 de locuitori.  „Moscoviții se pregătesc pentru un seson de sărbători neconvențial după anularea festivităților anuale de Crăciun și Anul Nou, închiderea diverstimentelor de noapte și noi restricții pentru cinematografe și teatre”, într-un alt material despre pregătirea pentru sezonul de sărbători.

Statele Unite se apropie de 200.000 de cazuri noi de coronavirus pe zi, anunță New York Times.  Autoritățile pentru controlul bolilor infecționează îndeamnă cetățenii se să gândească mai bine la planurile de tradiționalele activități de Thanksgiving. „Sezonul de schi din Vermont, pe marginea prăpastiei”, anunțându-se reguli stricte de carantină impuse la nivel statal și obligația testului pentru vizitatori. Washington Post anunță că Pfizer și BoNTech vor depune cererile de autorizație pentru vaccinul acestora.

Dr. Fauci spune că Moș Crăciun are deja imunitate la COVID-19.

New York Post redă insistența cu care Anthony Fauci spune că vaccinurile pentru COVID-19 sunt sigure. Din New York Post mai aflăm că Organizația Mondială a Sănătății avertizează împotriva folosirii remdesivir pentru toți pacienții de COVID-19 întrucât nu sunt dovezi că îmbunătățește supraviețuirea sau reduce nevoia de ventilație. Dr. Fauci spune că Moș Crăciun are deja imunitate la COVID-19

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.