Arthur, victimă a corupției

Cel mai mare urs observat în România, Arthur, un campion european parte a unei specii strict protejate la nivelul Uniunii Europene, a fost împușcat ilegal pentru trofeu în urma unei partide de braconaj. Evenimentul a avut loc în martie, însă autoritățile au mușamalizat cazul până în mai, când societatea civilă de mediu a scris despre caz.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, rezident în Austria, a scos ilegal din țară acest exemplar capturat ilegal. Nimeni nu a plătit până acum în acest caz. Încă vorbim de stadiul de control, deși suntem în a doua lună. Viața lui Arthur pentru trofeu a costat 7.000 de euro.

Ministrul Mediului Barna Tanczos spune că în zonaă sunt mulți „urși-problemă”, deși nu sunt dovezi care să indice vina lui Arthur, despre care se știe și că este unul retras în habitatul său, o arie naturală protejată. Prim-ministrul Florin Cîțu spune că nu este cel mai mare urs din România, deși nu prezintă dovezi.

imagine: agentgreen.ro

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.