Zilele Filmului LUX la București

Zilele Filmului LUX la București

Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează în perioada 7 – 8 decembrie 2014 Zilele Filmului LUX la Cinema Studio din București. Vor fi difuzate cele trei filme aflate în competiția pentru Premiul LUX din acest an:

  • 7 decembrie (duminică)

Ora 18:00   Gașca de fete (producție Franța, 112 min):

Ora 20.30   Ida (producție Polonia, 82 min):

  • 8   decembrie (luni)

Ora 20:00   Dușmanul clasei (producție Slovenia, 112 min):

Proiecțiile sunt realizate în parteneriat cu Uniunea Cineaștilor din România, iar intrare va fi liberă.

Cele trei filme sunt proiectate în statele membre UE

Cele trei filme finaliste de anul acesta pentru Premiul LUX sunt proiectate în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene în cadrul evenimentului Zilele Filmului LUX. Parlamentul European finanțează subtitrarea acestor filme în cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene și adaptarea filmului câștigător, versiunea originală, pentru persoanele cu deficiențe de vedere și de auz.

lux prize

Despre Premiul LUX pentru filmul european

Inițiat în anul 2007 de Parlamentul European, Premiul LUX pentru film european urmărește stimularea dezbaterilor pe tema valorilor europene şi a problemelor sociale actuale și sprijină circulația filmelor europene. Premiul LUX contribuie, astfel, la îmbogățirea patrimoniului cinematografic și cultural al Europei.

Câștigătorul Premiului LUX, ediția 2014, va fi anunțat în data de 17 decembrie, la sesiunea plenară a Parlamentului European, la Strasbourg.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.