The Young Pope (2016)

The Young Pope (2016)

Pare să fie un hit, o repunere în scenă a unora dintre cele mai spinoase dileme politico-religioase ale prezentului, cel puțin pentru lumea catolică și chiar creștină.

Dincolo de discursul puterii sau al reformei, serialul reia o serie de întrebări elementare: care este rolul divinității în prezent, care este rolul bisericii, care sunt liniile roșii între religie și politică, încotro merge credința și de ce avem nevoie de ea.

Și nu este ceea ce pare la prima vedere sau din  descrierile de pe IMDB sau Wikipedia.

The Young Pope/Tânărul papă (2016) este produs pentru Sky Atlantic, HBO și Canal+, dar a avut premiera în mai multe state.

Primul sezon are 10 episoade, fiind anunțat un al doilea. Este regizat de Paolo Sorrentino, pe care îl știți de la filmele Il Divo (2008), La Grande Bellezza (2013) și La Giovinezza (2015).

Îl recomand, eventual pentru o dublă vizionare. Nu cred că sezonul următor se va ridica la nivelul acestuia.

tanarul papa

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

One Reply to “The Young Pope (2016)”

Comments are closed.