Vizită de informare pe teme europene

Vizită de informare pe teme europene

Zilele acesta, la Bruxelles, particip la o vizită de informare în cadrul programului Reprezentanței Comisiei Europene în România „Bursele europene: Jurnaliști în dialog”, unde au loc mai multe sesiuni de informare cu privire la activitatea instituțiilor europene și întâlniri tematice pe subiectele pe care le voi aminti mai jos.

Prin urmare, redau ceea ce am scris și pe profilul de Facebook, anume că dacă aveți întrebări sau curiozități despre:

  • politica agricolă comună;
  • piața unică digitală;
  • migrația și controlul frontierelor;
  • finanțarea europeană și politica regională;
  • funcționarea OLAF;
  • pilonul european al drepturilor sociale;
  • regimul ajutoarelor de stat,

atunci puteți să îmi lăsați un comentariu/mesaj cu întrebarea pe care o aveți, încercând să vă prezint răspunsul. Desigur, dacă există întrebări pe aceste teme care se reflectă în diferite sfere de activitate ale economiei românești în viața de zi cu zi.

Eu voi folosi aceaastă oportunitate pentru a descoperi și aspectele practice ale temelor pe care le-am studiat în ultimii trei ani ca absolvent de studii europene, căci dincolo de teorii, de idei, de provocări și soluții, de discurs și mituri, instituțiile europene se mișcă binișor într-o direcție prin intermediul cărora fac mai bune viețile tuturor cetățenilor europene.

european union
sursa imagine roibu / Shutterstock.com

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!