Un nou impozit pe aviație cerut de nouă state UE

Un nou impozit pe aviație cerut de nouă state UE

O știre a trecut neabordată de mass-media română, desi va avea un impact asupra tuturor celor care obișnuiesc să mai călătorească cu avionul.

Nouă state membre UE, cu Germania și Franța în top, pun presiune pentru introducerea unei noi taxe la nivelul UE în aviație.

Motivul? „Coordonarea fixării prețurilor pentru externalitățile negative ale aviației” (EUObserver) prin ajustarea taxării actuale pe principiul „poluatorul plătește”. Cele nouă state ale Uniunii Europene care promovează ideea introducerii unei taxe la nivelul Uniunii Europene pentru avație se plâng că transportul aerian nu este taxat suficient, iar emisiile de dioxid de carbon „nu sunt acoperite suficient în medie în prețul biletelor de transport aerian internațional”.

Ce își doresc cele nouă state care reunesc majoritatea populației europene este lansarea de către Comisia Europeană a unei dezbateri privind stabilirea prețurilor în aviație, împreună cu o propunere de taxare. Conform scrisorii, vor luarea în considerare totodată a politicilor și sistemelor naționale existente, competitivitatea sectoarelor respective, poziția geografică și dezvoltarea infrastructurii de transport din statele member. Cele nouă state solicită Comisiei Europene să vină cu o propunere privind stabilirea prețurilor în aviație.

Scrisoarea este semnată de nouă miniștri de finanțe pe 7 noiembrie, reprezentând următoarele state: Belgia, Bulgaria, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda și Suedia, cele mai multe state din vechea Europă.

Din textul scrisorii, este vizibilă influența Franței și Germaniei pentru noua taxă, întrucât Germania percepe deja un astfel de impozit, iar ministrul Olaf Scholz declara pentru Reuters, în numele protecției climei, că impozitul din Germania poate fi un model pentru o taxă europeană pentru aviație. În iulie 2019, Franța a introdus un impozit pentru liniile aeriene care pleacă de pe aeroporturile sale în numele protejării mediului, taxă care introduce costuri suplimentare de peste 60 de milioane de euro anual pentru Air France, de exemplu. Suedia a introdus o astfel de taxă în 2018, iar Olanda va introduce în 2020 (Reuters). Euronews prezintă situația taxării zborurilor prin aceste taxe în cele patru state amintite.

Demersurile Uniunii Europene prin care sunt stabilite noi taxe în numele schimbărilor climatice afectează disproporționat statele membreunde populația are o putere de cumpărare scăzută, state precum cele din estul UE, inclusiv România. Noile impozite vor fi transpuse de companii în prețul biletelor de transport aerian, deoarece vor trebui acoperite cumva, generând scumpiri.

Aceasta nu este singura taxă suplimentară care va fi propusă de Comisia Europeană condusă de von der Leyen și Timmermans. Europarlamentarii români din toate partidele au votat în iulie 2019 pentru programul de măsuri pentru Comisia Europeană în perioada 2019-2024, program care include o taxă de frontieră pentru carbon pentru a Evita „scurgerile de carbon”.

Taxa de frontieră pentru carbon este o măsură protectionistă care ridică bariere suplimentare în calea schimburilor comerciale. Importurile din statele cu standarde de mediu sub cele ale Uniunii Europene (adică de pe toată planeta, dar cel mai mult din statele în curs de dezvoltare) ar urma să fie taxate suplimentar în funcție de costurile de mediu. Aceste costuri suplimentare, conform principiilor de piață, vor fi incluse în costurile pe care le vor avea persoanele fizice și juridice din UE care au nevoie de produsele din afara UE.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *