Un nou an universitar. Personal e bine, practic e rău.

Un nou an universitar. Personal e bine, practic e rău.

Dacă anul trecut pe timpul acesta eram în Granada, studiind deja de trei săptămâni, astăzi, practic, a început ultimul an din ciclul de licență. Doi ani au trecut pe repede-înainte, cu multe experiențe și cu multe inițiative. Recunosc că îmi doream să prind momentul acesta, dat fiind că a fost o vară lungă, în care am trecut prin trei programe de internship, învățând din fiecare și, mai bine spus, consolidând ceea ce învățasem, și aplicând.

Începutul anului universitar reprezintă un prilej pentru a termina o serie de proiect începute anul acesta, de a mă axa pe lucrarea de licență, de a pregăti noi inițiative și, desigur, de a medita la planurile de viitor, dat fiind că 2016 este un an mare. Mă bucur să văd că mi-am îndeplinit toate obiectivele pe care mi le propusesem pentru anul 2015, motiv pentru care mă uit spre mai departe.

carti vechi
sursa imagine: old books | Shutterstock.com

Închei această actualizare gândindu-mă la modul exponențial cu care descrește calitatea în învățământul superior românesc: înființare de academii de dragul funcțiilor, distribuirea a zeci de mii de diplome universitare obținute prin cursuri neacreditate, lipsa corelării programelor dedicate pieței cu aceasta, incorecta evaluare de către autoritățile naționale a instituțiilor, tolerarea și promovarea plagiatului, facilitarea accesului unor profesori nepregătiți, slaba pregătire a studenților și lista poate continua.

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

One Reply to “Un nou an universitar. Personal e bine, practic e rău.”

Comments are closed.