Un fel de evaluare

Un alt aspect care îmi place la Facultatea de Științe Politice și Sociologie de la Universitatea din Granada este modul de predare și evaluare, care diferă radical de la materie la materie. Dacă în România, știam de faptul că vin profesorii și îți țin cursurile vorbind timp de două ore, iar la seminarii făcându-și prezența doctoranzi sau profesori aspiranți1.

După ce am primit numerele de ordine cu câteva zile înainte pe e-mail, a urmat partea de examinare. 60 de studenţi, fiecare la locul lui, o bună parte veniţi din diferite colţuri ale lumii prin programele de mobilitate la care a aderat sau pe care le-a creat universitatea.

A fost un quiz, din punctul meu de vedere prea uşor. De fiecare dată, am fost în primii cinci respondenţi ca viteză de răspuns. Materia, fiind pasionat de ea, mi s-a părut destul de uşoară, dar a creat dificultăţi. Cert este că îmi place accentul pus aici pe înţelegerea fundamentelor. Pentru restul, există specializare şi modul de pregătire individual.

Deci, întrebările proiectate pe rând, fiecare student cu telecomanda în mână. Fără zgomote în sală, fără grabă, aproape perfect. Util este şi faptul că putem primi informaţiile cu privire la greşelile făcute.

  1. ceea ce poate aduce o interacţiune mai ridicată []

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.