Un an în care mi-am propus să citesc volumele lui Kissinger

Un an în care mi-am propus să citesc volumele lui Kissinger

Chiar dacă studiile mă duc în direcția relațiilor internaționale, iar Henry Kissinger este un pilon al acestui domeniu, atât prin activitatea propriu-zisă a sa ca profesionist în domeniul securității naționale, politicii externe și relațiilor internaționale, cât și prin activitatea academică și de consiliere ulterioară, nu pot spune că sunt un mare fan al său.

Totuși, fie că îți place, fie că nu îți place, perspectivele sale merită cunoscute, motiv pentru care am început anul acesta să citesc volumele pe care le-a scris de-a lungul timpului. Am început cu „World Order”, publicat în 2015, iar acum am ajuns la celebra sa carte „Diplomația” (1994).

Urmează „A World Restored: Metternich, Castlereagh and the Problems of Peace 1812-1822” (1957), „Does America Need a Foreign Policy?: Toward a Diplomacy for the 21st Century” (2001), „Crisis: The Anatomy of Two Major Foreign Policy Crises: Based on the Record of Henry Kissinger’s Hitherto Secret Telephone Conversations” (2003) și „On China” (2011) până la sfârșitul anului.

Desigur, mai sunt și alte volume, dar nu se intersectează cu preocupările mele de moment, iar timpul este limitat. Volumele sunt bogate în informații, prescripțiile sunt limitate, iar activitatea de cercetare este semnificativă, motive pentru care am început acest demers.

biblioteca colectie

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *