The Art of DAR, din respect și prețuire pentru România

Luni, 22 octombrie 2012, la târgul „Global Food Marketplace” – SIAL, Paris, un produs unic, exclusivist și inovator a fost lansat, unul care face mândrie României. Este vorba despre The Art of DAR, un nume superb, nu? Este un produs care promovează tradițiile românești peste hotare, unul care vine în sprijinul promovării bogăției României și care aduce aminte de Transilvania, o zonă unică.

Așadar, facem cunoștință cu unicitatea unor produse provenite din două regiuni transilvănene: Târnava Mare și Valea Barcăului. Și, ca o completare, includ povestea calității superioare a produselor:

 mierea din Valea Barcăului și gemul, preparat după o rețetă specială a Gerdei Gherghiceanu din Viscri, regiunea Târnava Mare. Aceste zone sunt recunoscute pentru biodiversitate și pământul curat, fără urmă de îngrăşăminte chimice sau insecticide

Vă invit să urmăriți povestea fascinantă, spusă în clipul de mai jos de către Maia Morgenstern:

Dar să nu rezumăm la atât. The Art of Dar este o capodoperă, produsele fiind unice, create cu trudă după multe zile de lucru. The Art of Dar costa 365 euro, câte zile sunt într-un an.

Exclusivismul produsului provine din crearea unui ambalaj special, realizat de către cei mai buni meșteri locali, precum și din numărul limitat: 1001 de bucăți pentru fiecare zonă: Târnava Mare și Valea Barcăului.

Dar ce conține The Art of Dar?

  • produsul dulce: miere sau gem;
  • recipientul din sticlă argintat, realizat manual și înseriat;
  • lingurița de argint cu logo-ul zonei;
  • suportul din stejar lustruit cu ceară de albine.

Rezultatul este o combinație de meșteșuguri și arte, artiști decoratori, producători de gemuri, apicultori, artiști sticlari, tâmplari și argintari reunindu-se pentru a da naștere unui a ceea ce se numește The Art of Dar.

Și povestea merge mai departe. Pentru fiecare produs vândut se vor planta cinci stejari cu numele deținătorului, asigurarea unui mediu curat fiind o necesitate.

Probabil că acum vă întrebați de ce am scris despre produsul de mai sus. Răspunsuri sunt multe, însă este un cadou perfect. Pe lângă calitățile sale de bază, unicitate și exclusivism, este o dovadă de prețuire, un indicator al potențialului zonelor noastre (potențial care trebuie valorificat mult mai mult și, desigur, promovat în exterior pentru a arăta nivelul superior al României). Ca un al treilea motiv, aș spune din respect (respect pentru cel care va primi cadoul, respect pentru tine, respect pentru România și pentru cei care au contribuit la realizare).

the art of dar

Lansarea produsului a avut un scop, îndeplinit până în momentul acesta, din punctul meu de vedere. Nu numai că s-a reușit, prin lansarea de la Paris, promovarea zonelor, însă s-a făcut și promovarea României. Reportaje despre acest produs au apărut atât în țară, cât și în afară. De asemenea, s-a reușit și promovarea celor două fundații: ADEPT Transilvania și AGAPIS, Sălaj. Acum, este esențial ca acțiunile acestora să fie promovate continuu pentru că se merită. Prin acest acțiuni, biodiversitatea este promovată, meșteșugurile și produsele devin mai cunoscute. The Art of Dar este un exemplu!

Scopul lansării acestui produs, The Art of DAR este promovarea regiunilor Târnava Mare şi Valea Barcăului, a biodiversitaţii bogate,  a meşteşugarilor și produselor din cele două zone.

Transilvania are ce arăta lumii și, esențial, este ca aceste acțiuni să fie constante. Lansări internaționale ale produselor românești aduc un mare plus României. Merităm asta, cu defectele și frumusețile noastre.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.