Ce mai citim: The Age of Unthinkable

The Age of Unthinkable

M-am folosit de timpul liber din perioada licenței și admitere pentru a mai citi câte ceva, pe lângă informațiile cu care eram bombardați în perioada respectivă.

 

2. The Age of Unthinkable: Why the New World Disorder Constantly Surprises Us And What We Can Do About It, de Joshua Ramo Cooper

Am terminat ieri de citit „The Age of Unthinkable”, un volum care vorbește despre complexitățile lumii de azi și despre cât de dificil este să încerci să rezolvi problemele noi prin metodele vechi.

Cartea publicată de Joshua Ramo Cooper în 2010 aduce în discuție rolul gândirii revoluționare în prezent, având în vedere situațiile tot mai impredictibile și mai greu de imaginat cu care se confruntă lumea, fie că vorbim de criza financiară globală, de reziliența unor organizații și fenomene, de eșecul unor abordări clasice, dar și de succesul, orice ar fi acesta, avut de cei care au preferat să vadă dincolo de o abordare limitate.

Critică teoria păcii democratice, aduce asemănări șocante (compara de exemplu organizația Hezbollah cu Google în privința inovației), conține suficientă teorie pentru cei care vor să fie ceva mai mult decât „light”, în special din domeniul științelor Pământului sau teoriilor ecologiste și oferă o perspectivă critică modului în care se iau deciziilor în anumite medii.

Pot spune despre volum că se bucură de un autor cu o bună capacitate de storytelling, de atras idei aflate la modă, punându-le alături de criticile abordărilor despre care am putea să spunem că sunt tradiționale sau standard sau convenționale. Nu pot spune că substanța ideilor aduse în discuție reprezintă un punct forte, dar să nu uităm că vorbim totuși de un bestseller, non-ficțiune, scris pe înțelesul multora, capabil să nască controverse publice și să promoveze anumite idei.

Notă: 8/10

„The Age of Unthinkable” este disponibil pe Amazon.com, dacă vă interesează.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.