Taxare fără reprezentare. România și Comisia Europeană. 4 iulie

Taxare fără reprezentare. România și Comisia Europeană. 4 iulie

În iulie 2014, patru comisari europeni au fost numiți după propunerile venite de la statele acestora în urma vacantării posturilor ca rezultat al alegerilor europarlamentare. Așa spune Tratatul privind Uniunea Europeană, Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, precum și o decizie a Consiliului European. Aceste trei documente sunt valabile și astăzi (de fapt, vor fi valabile până când vor fi cel puțin 30 state membre în UE și/sau până când va fi alt tratat). Alb pe negru, fiecare stat are dreptul la numirea unui comisar european.
În iulie 2019, Comisia Europeană încalcă explicit tratatele în baza cărora funcționează, propunând neînlocuirea posturilor vacante pentru că cei noi ar avea nevoie de … un birou și echipamente IT. Două state membre sunt lăsate fără oameni la conducerea Comisiei Europene, puse în fața faptulșui împlinit, deși au acest drept. Sunt adoptate decizii fără participarea nimănui din Estonia și din România, deși statele acestea propun înlocuitori. Mai mult, Juncker și prietenii îngreunează procesul numirii interimarilor, acționând în sens invers.
Având imunitate și nefiind nici funcționar public european, nimeni nu va putea să îl tragă la răspundere pe Juncker pentru deciziile ilegale și ilegitime luate cu această ocazie.
Doar Parlamentul European poate trage la răspundere abuzurile Comisiei Europene, dar nu prea are timp de așa ceva acum (și nici motive politice, deși peste 20 de milioane de locuitori și-au pierdut, în baza unei decizii din pix, un drept colectiv consfințit printr-un acord internațional).
Mai pot guvernele statelor păgubite să acționeze Comisia Europeană la Curtea de Justiție a UE, dar procesul va dura mult, timp și oportunități pierdute iremediabil, iar Comisia Juncker nu va putea fi forțată să respecte legea în câteva zile/săptămâni.
În acest timp, Juncker își ia salariul de aproximativ 25.000 de euro lunar și Comisia Europeană funcționează inclusiv din taxele cetățenilor români și facilitățile oferite de aceștia, rămași fără reprezentare în mod arbitrar și cu încălcarea legii. Statul de drept e strâmb. Este 4 iulie, să nu uităm că unul dintre principalele mesaje ale independentiștilor americani a fost că taxarea și reprezentarea sunt inseparabile.
imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *