Tabloul de bord al UE privind justiția din 2017

Tabloul de bord al UE privind justiția din 2017

Comisia Europeană a publicat pe 10 aprilie un raport pe 2017 cu o imagine generală a sistemelor de justiție din Uniunea Europeană, urmărind o serie de indicatori ce țin de eficiența, calitatea și independența sistemului judiciar.

Numeroși indicatori sunt prezentanți într-o formulă comparativă, indicatori care se referă la durata procedurilor, respectarea dispozițiilor privind protecția consumatorilor, accesul la justiție, utilizarea instrumentelor IT&C, percepția publicului larg și a întreprinderilor cu privire la independența sistemului judiciar, stabilirea standardelor de calitate, formarea și evaluarea judecătorilor, numirile și transferurile acestora, evaluarea și monitorizarea activităților curților și nu numai.

Surprinzător, dintr-o perspectivă comparativă, văd că România fie se încadrează în media europeană, fie este în avangarda standardelor și independenței justiției.

Raportul complet poate fi descărcat de aici.

justitie
sursa imagine: statue of justice/Shutterstock.com

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *