Studenţii pot obţine împrumuturi Erasmus+ pentru master în Spania

Studenţii pot obţine împrumuturi Erasmus+ pentru master în Spania

Anunţ această oportunitate cu privire la posibilitatea de împrumuturi Erasmus+ pentru că întâlnesc numeroşi tineri care doresc să studieze în străinătate şi pentru că sunt printre cei care consideră că Europa, prin Uniunea Europeană, este acasă, indiferent unde te afli, fie că eşti la Madrid sau la Bucureşti, la Stockholm sau la Atena.

Împrumuturi Eramus+ pentru programe de masterat în Spania

Recent, Comisia Europeană a anunţat faptul că se pot accesa împrumuturi pentru programele de masterat în Spania, idee amintită de mai mult timp în zona finanţărilor europene. Deocamdată, Spania este primul stat care face acest pas, ceea ce nu poate decât să mă bucure şi să îmi confirme aşteptările cu privire la atenţia acordată mobilităţilor şi promovării culturii spaniole în rândul tinerilor europeni.

Aşadar, studenţii români care doresc să urmeze un curs de master în Spania pot beneficia de împrumuturi prin programul Erasmus+. Împrumuturile respective sunt garantate de Comisia Europeană şi se realizează printr-un acord între MicroBank şi Fondul European de Investiţii.

Acordul are o valoare totală de 30 de milioane de euro şi oferă sprijin financiar studenţilor din Spania care urmează studii de masterat într-una din cele 33 ţări care fac parte din programul Erasmus+1, precum şi studenţilor din ţările respective care doresc să urmeze un program de masterat în Spania.

Ce valoare pot avea aceste împrumuturi Erasmus+?

Sunt două modalităţi prin intermediul căruia tinerii care urmează cusurile pot primi finanţare, în funcţie de durată, astfel:

  • împrumut de până la 12 000 de euro pentru un program de masterat de un an;
  • împrumut de până la 18 000 de euro pentru un program de masterat de maxim doi ani.

În cadrul acestui prim acord, se pune accentul pe împrumuturi avantajoase pentru cei care fac împrumuturile, nesolicitarea de garanţii din partea studenţilor şi a părinţilor, o rată a dobânzii rentabilă şi opţiune de rambursare întârziată.

erasmus tineri
sursa imagine: Erasmus Plus – facebook page

Garanţia cu privire la Împrumuturile Erasmus+ pentru Master

Garanţia cu privire la Împrumuturile Erasmus+ pentru Master este o facilitate iniţiată de Comisia Europeană la începutul acestui an, administrată şi implementată de Fondul European de Investiţii în numele DG Educaţie şi Cultură. Îşi propune să impulsioneze mobilităţile studenţeşti şi să asigure accesul la programe de mobilitate pentru studenţi, indiferent de backgroundul social. Programul funcţionează relativ simplu, studenţii trebuind să aplice pentru împrumut pentru masterul lor la băncile din program şi agenţiile de împrumuturi selectate de Fondul European de Investiţii. Programul este finanţat cu 500 de milioane de euro din bugetul Erasmus+, sumă care va contribui, conform aşteptărilor, la strângerea unui fond de până la 3 miliarde de euro. În total, sistemul acesta îşi propune să ajute 200 000 de studenţi să obţină o diplomă de master în străinătate.

  1. statele din Uniunea Europeană şi FYR Macedonia, Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Turcia []

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!