Scumpa păcăleală cu Protecția Animalelor

Scumpa păcăleală cu Protecția Animalelor

Marcel Vela (PNL, Ministerul de Interne) a reușit una dintre cele mai mari țepe instituțional-politice din ultimii ani. Înființarea Poliției Animalelor.

„Vă anunț și aici, pe pagina mea de Facebook, (pentru că mulți dintre voi ați întrebat) scoaterea la concurs prin încadrare directă, din sursă externă, pentru 264 de posturi în cadrul structurilor centrale și teritoriale pentru Protecția Animalelor.
Astfel, se va completa organigrama formată din polițiști judiciariști, polițiști de la ordine publică și medicii de la ANSVSA transferați la noua Direcție pentru Protecția Animalelor, care va funcționa în structura IGPR.
Se va organiza concurs de încadrare pentru 49 de posturi de ofițer de poliție, 86 de posturi ofițer cu specializarea medic veterinar și 129 de posturi de agent de poliție.
Înscrierile se fac on-line, până în data de 28 decembrie 2020, la toate unitățile de poliție care au anunțat concursurile.
Informații complete cu privire la posturile existente, programul înscrierilor, condiții de participare, documente necesare și modalitățile de desfășurare a concursurilor, găsiți aici – https://www.politiaromana.ro/…/posturi-scoase-la-concurs și pe site-urile unităților teritoriale de poliție – https://www.politiaromana.ro/…/poli…/unitati-teritoriale
Avem nevoie de cei mai buni profesioniști, dar și iubitori de animale, în noua structură a Ministerului Afacerilor Interne.” – Marcel Vela, pe Facebook
Protecția Animalelor este o instituție națională înființată în timpul pandemiei care are o organigramă de aproape 600 de persoane. Funcționează ca direcție specializată a IGPR și va avea unități în fiecare județ. Practic, fiecare județ va avea vreo zece bugetari preocupați de grija animalelor. Nici pentru combatere violenței domestice nu avem atâta angajament politic. Vine criza economică și alocările bugetare vor merge astfel către Protecția Animalelor.
Probabil este cea mai mare protecție a animalelor din întreaga lume ca instituție. Îmi este neclar ce va face și de ce nu putea rămâne în cadrul structurilor existente. Bugetul pe care îl va avea, în câțiva ani, probabil va depăși bugetul unor ministere mici.
Protecției Animalelor îi va fi ușor să își facă treabă. Nu doar că va fi o sursă de pensii speciale, evident tot din bani publici, dar va reuși să dea amenzi celor săraci și marginalizați. Nu va fi o problemă că nu vor avea cazuri. Se găsesc câteva ONG-uri pe fonduri europene și locale preocupate de monitorizare. O perioadă poate funcționa cu rol educativ, dar după va deveni un instrument care va genera multe abuzuri. Să ne gândem că încă sunt folosite animale în agricultură, că sunt multe bătrâne care nu au grijă de toate pisicile și că tineri teribiliști cu chef de experimente pe animale vor fi sub atenția acestei instituții-glumă.
Parcă văd și primele situații în care Protecția Animalelor va călca pe competențele Gărzii de Mediu, ale Poliției Locale sau ale altor organizații. Scandaluri interinstituționale și comisii de pierdut vremea.
imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *