Școală pentru o Românie verde

Școală pentru o Românie verde este o campanie desfășurată de Zibo.ro ce are o serie de activități în cadrul proiectului dedicat învățământului preuniversitar. Așa cum vă imaginați,  accentul cade pe educația ecologică, pe formarea adevăraților cetățeni de mâine. Îmi vine greu să spun, dar, în prezent, foarte puține persoane se pot numi cetățeni adevărați.

scoala pentru o romanie verde

Zibo.ro continuă seria acțiunilor. Dacă anul trecut vorbeam de o serie de acțiuni dedicate elevilor (Săptămâna familiei, săptămâna fără TV, Schimb de jucării, Concurs național de majorete), acum voi continua cu această campanie.

Despre ce este vorba?

Această acțiune ecologică va putea avea, cu sprijinul fiecărei școli, fiecărui elev, fiecărui profesor, fiecărui părinte, ca rezultat plantarea a 1 000 000 de copaci în luna aprilie a anului 2013. Personal, sunt curios de rezultatul acțiunii. Proiectul va începe pe 1 octombrie în județele în care sunt minim zece unități de învățământ înscrise.  Înscrierea școlilor se poate realiza foarte simplu, de către un reprezentant, la adresa următoare: click, precizând următoarele detalii: numele școlii, localitatea, județul, numărul exact de copii din școala respectivă, precum și numele profesorului coordonator.

Acțiunea

Grădinițele, școlile și liceele vor încheia parteneriate cu Zibo.ro. Acestea vor colecta hârtie și peturi de AQUA Carpatica în anumite locații și condiții.

 • Colectare de hartie
  Pentru fiecare 10 t de hartie colectata, scoala va primi 1.000 ron in produse sau bani
 • Colectare de PET-uri de Aqua Carpatica
  Pentru fiecare 500 de PET-uri de Aqua Carpatica colectate, scoala va primi 50 de caiete si 50 de pixuri
 • Ziua Impaduririi – aprilie 2013, sub sloganul “Un copil, un copac” – plantarea a 1.000.000 de copaci!!
 • Concurs National pe teme ecologice
  Concurs organizat online pe 2 etape (noiembrie-decembrie – local; aprilie-mai – national). La acest concurs vor putea participa  elevi din cadrul unitatilor scolare inscrise in acest proiect. Cei mai merituosi vor fi recompensati cu tabere scolare, diplome, insigne si premii.
 • Pregatirea si editarea de manuale de educatie ecologica. In prezent, prin aportul partenerilor, Zibo.ro pune deja la dispozitie, in mod GRATUIT, un manual introductiv complet de ecologie.

Este o acțiune care pune accentul pe realizarea educației ecologice, pe reciclare și pe îmbunătățirea infrastructurii școlare. Despre premii, informații și link-uri utile, precum și descoperirea adresei de descărcare a manualului de ecologie, puteți afla de aici.

Aqua Carpatica, colectare, reciclare

Colectând și reciclând PET-uri de Aqua Carpatica aveți numai de câștigat. Pentru fiecare 500 de PET-uri de Aqua Carpatica colectate, școala va primi 50 de caiete și 50 de pixuri pe care le poate folosi. Citește despre această acțiune desfășurată la nivel național aici.

AJUTĂ LA PLANTARE A 1 000 000 DE COPACI! DISTRIBUIE INFORMAȚIA!

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.