Școala de vară „Tinerii de Azi, Adulții de Mâine”

Acum doi ani am ținut un workshop în cadrul școlii de vară „Tinerii de azi, adulții de mâine” pe o temă de educație pentru drepturilor omului care, cred eu, a lăsat ceva în urmă, având în vedere feedback-ul primit de la participanți. De atunci urmăresc ce se întâmplă cu acest eveniment.

Anul acesta, o sută de tineri din 25 de judeţe din Romȃnia vin ȋn perioada 23-29 august la Eforie Nord, la ediţia a III-a a Școlii de Vară „Tinerii de Azi – Adulţii de Mȃine”, organizată de Asociaţia Generaţiei de Azi. Cristian Tănase, președintele Asociaţiei Generaţiei de Azi, precizează că au fost selectați 100 de tineri din aproximativ 250 de aplicanți, ceea ce indică un interes real.

Tema centrală a acestei ediţii este, conform organizatorilor, una pro-socială, pro-tineri, prin dezvoltarea nonformală pe mai multe planuri. În cadrul programului tinerii vor participa la cinci ateliere de formare necesare oricărui licean, student și nu numai:

  • Eficacitate. Stima de sine şi managementul timpului personal;
  • Educaţie nonformală pentru angajabilitate;
  • Scrierea unui Curriculum Vitae. Facilitate Grafică;
  • Orientare ȋn carieră;
  • Scriere şi management de proiect.
tineri teens
sursa imagine: group of teens / Shutterstock.com

Tinerii au în program și șase workshopuri pentru dezvoltarea abilităţilor artistice: muzică, teatru, dans, pantomimă, film, fotografie, precum și discuții libere și activități recreaționale, plus două sesiuni de meeting brain pe temele Tehnologie & Marketing şi Prim ajutor & Planificarea unui eveniment – Ghid practic.

Școala de vară este organizată cu sprijinul Universității Ovidius din Constanța, partener principal, și al Asociaţiei Studenţilor Geologi şi Geofizicieni şi Star Academic Events.

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!