Saptamana a doua #AUEUYPII începe

Saptamana a doua #AUEUYPII începe

Activitatea din cadrul African Union – European Union Youth Plug-In Initiative merge mai departe.

A început sesiunea plenară în Bruxelles, iar programul este plin pentru această săptămână, de la sesiunile în care pregătim propuneri, mesaje și recomandări de politici, programe și proiecte pentru Summitul Uniunea Africană – Uniunea Europeană la întâlniri cu reprezentanți ai autorităților europene, ai societății civile active pe plan european și ai mediului privat.

Dezbaterile merg mai departe, persoanele interesante putând trimite sugestii atât către cei implicați în proiect, cât și către publicul implicat în dezbateri folosind hashtagul #AUEUYPII, verificat constant de noi. Recomandările rezultate vor ajunge pe masa șefilor de stat și de guvern prezenți la Summitul Uniunea Africană – Uniunea Europeană.

Săptămâna aceasta avem întâlniri cu partea europeană a parteneriatului dintre Europa și Africa, începând cu Serviciul European de Acțiune Externă (de la vicepreședintele Comisiei Europene Federica Mogherini la responsabilii pentru Africa și pentru parteneriatul intercontinental între UE și UA), cu câțiva europarlametari implicați pe direcția cooperării dintre Uniunea Europeană și Africa, cu reprezentanți ai autorităților regionale și locale, cu europarlamentari activi pe direcția Africa, cu reprezentanți ai grupului de lucru din cadrul Consiliului, dar și cu ambasadori africani pe lângă Uniunea Europeană.

Pe partea neguvernamentală, grupul din care fac parte are întâlniri cu ECDPM, un think-thank activ inclusiv pe zona Europa-Africa, cu reprezentanți ai câtorva companii și asociații patronale active în Africa, ai societății civile, accentuând aici sesiunile cu organizațiile reprezentative de tineret europene și cele africane.

Voi comunica informații despre ceea ce se întâmplă aici prin intermediul social media în perioada următoare.

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *