Sancțiunile răspuns la criza din Ucraina prelungite cu încă 6 luni

Sancțiunile răspuns la criza din Ucraina prelungite cu încă 6 luni

Pe 13 martie, Consiliul Uniunii Europene a prelungit din nou cu șase luni o serie de măsuri restrictive ca răspuns la adresa amenițărilor față de integritatea, suveranitatea și independența Ucrainei. Astfel, interdicțiile de călătorie și activele înghețate se vor prelungi până pe 15 septembrie 2017, decizia aceasta urmând a fi publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene marți, 14 martie 2017.

În urma evaluării situației, Consiliul a ajuns la concluzia că nu se justifică schimbarea regimului sancțiunilor. Cu toate acestea, din informațiile comunicate de instituția europeană, două persoane au fost elimitate de pe lista persoanelor care făceau obiectul măsurilor restrictive, acestea decendând între timp. Lista cuprinde 150 de persoane și 37 de entități cărora li se aplică acest set de măsuri restrictive, Consiliul publicând lista cu numele acestor persoane și entități, datele de identificare și motivele pentru care se află pe listă, precum și data la care au intrat pe listă.

UE Rusia
sursa imagine: EU and Russia miniature flags/Shutterstock.com

Înghețarea activelor și interdicțiile de călătorie nu sunt singurele sancțiuni ca urmare a crizei din Ucraina, printre acestea aflându-se sancțiuni economice pentru diferite sectoare ale economiei Federației Ruse, momentan în vigoare până la 31 iulie 2017, și un set de măsuri restrictive ca răspuns la anexarea Crimeei și Sevastopolului, limitate la teritoriul Crimeei și Sevastopolului, în vigoare până pe 23 iunie a.c.

În acest moment, există probabilitatea ca regimul celorlalte seturi de sancțiuni să nu fie schimbate și să sufere prelungiri la momentul respectiv.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.