România și Turcia, potențial neexploatat

România și Turcia, potențial neexploatat

Deși este în interesul României să își dezvolte relațiile cu Turcia și să aibă în apropiere un stat stabil, sigur, dinamic și prosper, liderii politici din România preferă să urmeze o politică externă în dezavantajul cetățenilor români.

Până și Donald Trump l-a felicitat pe Recep Tayyip Erdogan pentru rezultatul avut în cadrul referendumului, deși Departamentul de Stat critică o serie de nereguli în desfășurarea procesului electoral.

Turcia este primul partener comercial al României în afara Uniunii Europene și al cincilea partener comercial la nivel global, cu schimburi comerciale la nivelul celor pe care România le are cu Marea Britanie, iar investițiile firmelor turce în România depășesc 4 miliarde de euro.

Există mai multe modalități prin care potențialul cooperării bilaterale în ceea ce privește economia poate fi transformat în realitate, dar aceasta este altă discuție. Nu cred că este momentul să neglijăm acest stat din vecinătatea apropiată, chiar dacă am putea împărtăți pe anumite dosare priorități diferite.

romania turcia
sursa imagine: Handshake Romania – Turkey/Shutterstock.com

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *