România Liberă, viteza de încarcare contează

Noul design vine cu îmbunătățirea vitezei de încarcare. Acesta este primul plus pe care l-am identificat în momentul în care am observat că România Liberă și-a schimbat designul și vine cu un nou aspect pentru site. O viteză mai mare de încărcare sprijină dezvoltarea numărului de cititori. Pentru mine, care sunt destul de ocupat, caut să accesez știrile repede și, în momentul în care văd că durează mai mult să intru pe site, îl închid. Apoi, merg pe mobil și îl aleg pe cel mai rapid.

Citesc România Liberă de aproximativ șase luni

Acum două săptămâni am spus când citesc știrile. În autobuz, se întâmplă cel mai des. Dar am ajuns la un motiv pentru care fac asta în felul acesta. Citesc repede, găsesc esențialul, mă interesează informația de bază. Restul, se poate construi. De multe ori, sunt aceleași detalii, iar cu un background pe anumite domenii, îți vine mult mai ușor.

România Liberă este unul dintre providerii de știri pe care îi citesc des în momentul în care vine vorba de știri din domeniul politic. Editorii reușesc să surprindă în articolele lor esențialul, ceea ce oferă un plus. Rețeta mea de informare este formată din HotNews, România Liberă și Realitatea.net. Este suficient? Nu, nu este, dar reușesc să văd adevărul, iar dacă nu îmi dau seama de el, merg direct la sursă.

Propuneri modificări de la un cititor care are această șansă

Trecând mai departe, putem vedea care sunt cele câteva adăugiri care mai pot fi făcute site-ului acestui ziar:

  1. Crearea unui sistem de accesare a arhivei în funcție de categorie. Este nevoie pentru a vizita articolele mai vechi.
  2. Eliminarea link-urilor către câteva categorii de articole aflate în header. Culoarea galbenă poate părea deranjantă. În al doilea rând, fontul nu este potrivit, din punctul meu de vedere. Aș recomanda mutarea acestor categorii sub forma unui sub-meniu.
  3. Tagurile din subsol sunt nepotrivite. Nu cred că vizitatorii vor intra pe prima pagină special pentru a accesa anumite persoane publice în funcție de tag. Mai simplu, este deja căsuța de căutare care poate fi accesată facil.
  4. Aș înlocui sintagma „chiar acum”. Personal, nu cunosc vârsta medie a cititorilor sau targetul ziarului, însă sintagma aceasta poate fi mai atractivă. Există alternative. Desigur, nu m-aș duce nici pe „breaking news”.
  5. Aș adăuga butoanele pentru social media pe site. Sunt necesare, iar Twitter și Facebook trebuie actualizate des.

Acestea sunt modificările pe care le-aș aduce structurii și designului site-ului României Libere. Conținutul este adecvat, la fel și cititorii care, cred eu, sunt deja formați și știu la ce să se aștepte în momentul în care vor tasta romanialibera.ro.  Dacă este nevoie, pot furniza mai multe idei.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.