Renuntarea la miros…

Citeam un tweet trimis de OMG Facts prin care se spunea ca 53% din tinerii intre 16-22 ani  ar renunta la un simt, mirosul, in locul tehnologiei si a retelelor de socializare.

E normal? In mod sigur nu. Cu toate ca mirosul poate fi deranjant in situatii extreme cand trebuie sa te hranesti mancand niste chestii nu prea placute mucoasei olfactive ( de exemplu), acesta face parte din viata noastra.

Mi se pare o tampenie sa spui ca ai renunta pentru tehnologie la un simt, doar pentru ca esti dependent de smartphone-ul din buzunar si de PC, ambele conectate la Internet. Luam urmatorul caz: se ia curentul peste tot. Ce face? Nu vei duce dorul mirosului?

Este un indrumator, este ceva ce nu poate sa existe fara tine…

M-am mai potolit. Imi cer scuze, dar acel tweet m-a enervat foarte mult. Tehnologie sa stea deoparte, iar simturile sa dureze cat mai mult.Eu ma incadrez in cei 47% ce nu ar renunta sau ar fi indecisi. Ma incadrez in aceasta grupa de varst, dar nu as niciodata de acord cu asa ceva.

Recomand celor care nu stiu sa miroasa natura sa lucreze la aceasta capacitate a lor pentru a nu mai declara asa ceva. Celor ce cred cu indarzire in ceea ce au spus, le recomand o clinica de renuntare la retelele de socializare…

 

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

8 Replies to “Renuntarea la miros…”

  1. In poluarea in care traim, ma indoiesc ca mai putem mirosi ceva bun.. Poate sa mergem pe Titan… acolo om mirosi metanul ala si nu am renunta la miros :>

  2. Pingback: polimedia.us/fain/

Comments are closed.